BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollywood'un ünlü ismine 16 yıl hapis cezası daha----

Hollywood'un ünlü ismine 16 yıl hapis cezası daha

Hollywood'un ünlü ismine 16 yıl hapis cezası daha
24 Şubat 2023 - 02:48 www.finansgundem.com

Eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein yargılandığı tecavüz davasında 16 yıl hapis cezası aldı.

Los Angeles mahkemesi, jürinin 2013 yılında İtalyan bir aktör ve modele tecavüz ve cinsel saldırıdan suçlu bulduğu eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ı 16 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu ceza, 70 yaşındaki Weinstein'ın 2020 yılında New York'ta aldığı benzer bir mahkumiyet kararından dolayı yatması gereken 20 yıldan fazla sürenin üzerine eklendi.

Karar duruşmasında koruma amacıyla 'Jane Doe 1' adıyla hitap edilen davacı, Şubat 2013'te bir İtalyan film festivali sırasında Weinstein'in saldırısına uğradıktan sonra çektiği acıyı hakime anlattı. O geceye kadar kendine güvenen bir kadın olduğu belirten davacı, "Sanık bana vahşice saldırdıktan sonra her şey değişti. Verilen zararı telafi edecek kadar uzun bir hapis cezası yok." diye konuştu.

"Masum olduğumu iddia ediyorum"

Weinstein ise duruşmada doğrudan hakime seslenerek, "Masum olduğumu iddia ediyorum. Jane Doe 1'e asla tecavüz etmedim ya da cinsel saldırıda bulunmadım." dedi. Ancak koruma amacıyla mahkemede Jane Doe 1 adıyla hitap edilen davalı, Weinstein konuşurken mahkeme salonunda hıçkıra hıçkıra ağladı.

Öte yandan 70 yaşındaki eski yapımcı aynı davada başka bir davacının cinsel taciz suçlamasından beraat etti, diğer iki kadınla ilgili suçlamalarda ise jürinin karara varamaması sonucu ceza almadı.

Weinstein'in cinsel saldırı ve istismarına uğradığını iddia edenler Holywood'da #MeToo hareketini yarattı. Daha sonra dünya çapında geniş toplum kesimlerine yayılan hareket cinsel istismar, cinsel taciz ve tecavüz kültürüne karşı insanların deneyimlerini kamuoyuna duyurdukları sosyal bir harekete dönüştü. (Euronews)

BM'den Rusya'ya Ukrayna'dan 'koşulsuz, şartsız' çekilme çağrısı

 

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna, Transdinyester’i işgale hazırlanıyor

 

Bozdağ: Gerekiyorsa kamu görevlilerine soruşturma açılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)