BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHollande de umut olmadı----

Hollande de umut olmadı

Hollande de umut olmadı
29 Mart 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande büyümek için sosyal yardımlara göz dikti

Zor durumdaki ekonomisi ve siyasi desteğinin azalmasına mâl olan işsizlikteki artışı telafi etmeye çalışan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransızla'ın daha düşük emeklilik ve sosyal yardımları kabul etmeleri için bastırdı.
Ulusal televizyon kanalına verdiği röportajda Hollande, 1 milyon euronun üzerinde gelire sahip olanların maaşlarındaki yüzde 75 oranındaki vergiyi yeniden gözden geçirme, önümüzdeki yılda yeni vergi artışlarını önleme ve hükümet harcamalarını azaltma vaadinde bulundu. Hollande, Paris hükümeti'nin savunma bütçesini koruyacağını ve bürokrasi harcamalarını azaltacağını söyledi.
"Büyümeyi bekleyemeyiz, onu gidip bulmamız gerekiyor" açıklamalarında bulunan Hollande, "Yalnızca kamu finansmanında düzenleme yapmak istemiyorum. Bundan daha iyisini yapabileceğimizi göstermek zorundayım" dedi.
İşsizlik maaşlarında öngörülen değişiklikler ve ailelere yapılan ödemelerin azaltılması Fransa için daha önceden örneği olmayan bir uygulamaya işaret ederken, çalışma yılının sayısının uzatılması, Hollande'ın selefi Nicolas Sarkozy'nin başlattığı hareketleri genişletebilir. Yeni tedbirler, tahvil yatırımcılarının baskısı altında seçmenler ile ülkedeki denetimlerin artırılmasını savunan Fransa'nın Avrupalı ortaklarının talepleri arasında bir denge kurmaya çalışan Sosyalist cumhurbaşkanının önündeki zorluklara dikkat çekiyor.
Fransa 2 yıldır büyümüyor ve ülkenin resmi istatistik kurumu Insee geçtiğimiz afta duraklamanın Haziran'ın sonuna kadar devam edeceğini söyledi. PSA Peugeot Citroen SA'dan Alcatel Lucent'e kadar birçok şirketin on binlerce kişiyi işten çıkarmasıyla ülkedeki işsizlik maaşı başvuruları 22 aydır artıyor. İş arayanların sayısı Ocak 1997'deki 3.196 milyon kişilik rekorun çok az altında seyrediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)