BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHisseleri taban yapan gelişme----

Hisseleri taban yapan gelişme

Hisseleri taban yapan gelişme
26 Mart 2013 - 06:56 www.finansgundem.com

Tutuklandı iddiası şirketlerine yaramadı ve borsada taban yaptı

10.2 milyar dolar servetiyle Rusya’nın en zenginleri arasında sayılan İngiliz Chelsea futbol takımının sahibi Roman Abramoviç’in ABD’de FBI tarafından gözaltına alındığı asparagası, borsadaki şirketinin hisselerini dalgalandırdı.
Abramoviç’in tutuklanmasıyla ilgili iddiaların ortaya atılmasından kısa süre sonra dünyanın önde gelen demir çelik üreticisi EVRAZ grubunun Londra borsasındaki hisseleri bir saat içinde yüzde 6 oranında değer kaybetti. Bir FBI sözcüsü, tutuklandığı haberlerinin doğru olmadığını açıkladı. İddiaların yalanlanması üzerine şirket hisselerinde yüzde 3.3’lük bir toparlanma yaşandı. Abramoviç’in yüzde 30 hissesini elinde tuttuğu EVRAZ grubu Rusya’nın Sibirya bölgesinde iki demir çelik fabrikası yanı sıra İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Ukrayna ve Afrika ülkelerinde faaliyet gösteriyor.
ÖLÜ RAKİBİNİN İŞİ Mİ
Abramoviç hakkında çıkarılan söylentilerin rakibi Boris Berezovski’nin haftasonu sürgün hayatı yaşadığı Londra’da ölü bulunmasıyla ilgili olduğunu öne sürülüyor. Nitekim Abramoviç’in tutuklandığına dair ilk iddiayı Berezovski’nin avukatı Aleksander Dobrovinski ortaya attı.
ROMAN ABRAMOVİÇ KİMDİR?
Roman Abramoviç, Forbes dergisine göre Rusya'nın en zengin 13'üncü dünyanın ise en zengin 107'nci kişisi. Mart 2013 itibarıyla toplam mal varlığı 10,2 milyar dolar olan Abramoviç madencilik sektöründe Rusya'nın en önde gelen isimlerinden biri. Daha önce Rusya'ın Çukotka vilayetinin valiliğini yapan Abramoviç İngiltere Premier Ligi'nde mücadele eden Chelsea Futbol Kulübü'nün de sahibi. Magazin basının da çok aşina bir isim olduğu Abramoviç, geçmişte evlilikleriyle gündeme gelmişti. Şu an Daria Zhukova ile beraber olan Abramoviç'in altı çocuğu bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)