BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisseler düştü yatırımlar artmaya başladı----

Hisseler düştü yatırımlar artmaya başladı

Hisseler düştü yatırımlar artmaya başladı
23 Aralık 2013 - 22:17 www.finansgundem.com

​BlackRock Inc., Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmaları ile hisselerdeki düşüşün ardından, ülkedeki yatırımlarını artırmaya başladı

Dünyanın en büyük para yönetim şirketi BlackRock Inc., Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmaları ile hisselerdeki düşüşün ardından, ülkedeki yatırımlarını artırmaya başladı. 

Londra'da bulunan BlackRock gelişen piyasalar uzman ekibinin şefi Sam Vecht, "Son birkaç gündür, değerlemelerin ilgi çekici olmasıyla Türkiye'deki pozisyonlarımızı artırıyoruz, özellikle de finans sektöründe" ifadelerini kullandı.

New York merkezli BlackRock, devlete ait olan Halk Bankası AŞ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'deki hisselerini artırarak, her iki şirkette de en büyük hisse payına sahip yatırımcı konumuna geldi. Her iki bankanın da bazı yöneticileri, devam eden soruşturmalar kapsamında yer alıyor. 

Borsa İstanbul 100 Endeksi soruşturmaların başladığı 17 Aralık'tan bu yana yüzde 9 gerilerken, yüzde 18 kayıp yaşayan Halkbank bu düşüşe öncülük etti. Halkbank hisseleri bugün de yüzde 1.5 gerileyerek hisse başına 12.95 liraya kadar düştü. 

Sam Vecht ayrıca, "Türkiye ve bütün gelişen piyasalardaki politik durumları yakından takip etmemizle birlikte, Türkiye'deki bu durumun ve birçok kötü haberin fiyatlamalara dahil olduğunu düşünüyoruz. Tarihsel olarak baktığımızda, gelişen piyasaların bu tür durumların sonrasında bunu telafi ettiklerini görüyoruz" dedi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)