BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisseler 2014'teki kayıplarını sildi----

Hisseler 2014'teki kayıplarını sildi

Hisseler 2014'teki kayıplarını sildi
18 Şubat 2014 - 09:30 www.finansgundem.com

Gelişen piyasalardaki rallinin 3 trilyon dolarlık değerini geri kazanmasıyla küresel hisseler 2014'teki kayıplarını geri aldı

Gelişen piyasalardaki rallinin, hisse senedi borsasında kaybedilen 3 trilyon dolarlık değeri geri kazandırması ve ABD ekonomisine dair artan güvenin etkisiyle küresel hisseler bu yılki kayıolarını sildi.

MSCI Tüm Dünya Endeksi 9. gününde de yükselerek, dünya genelinde hisselerin değerini, 4 Şubat'ta 59 trilyon dolardan kaydedilen bu yılın en düşüğünden 62.1 trilyon dolara çıkardı. Gelişen ve gelişmekte olan hisselerin göstergesi Hong Kong saati ile 12:50 itibariyle yüzde 0.1 yükseldi.

ABD'de işsizlik oranı 2008'den bu yanaki en düşük seviyesine gerilemesi, Çin'in dış ticaretinin artması ve Türkiye'den Güney Afrika'ya gelişen piyasaların sermaye çıkışlarını önleyici tedbirler almasıyla hisse senetleri 2010'dan beri en kötü yılbaşlangıcından toparlandı. EPFR Global ve Citigroup Inc., 12 Şubat'ta sonlanan haftada, Fed başkanı Janet Yellen'ın ekonomik büyümenin toparlandığını söylemesi ve teşvikleri "ölçülü adımlarla" azaltma vaadinde bulunmasının ardından ABD'nin öncülüğünde 11 milyar dolar çekti.

Son düzeltmelerin yatırımcılara çok iyi alım fırsatları sunduğunu söyleyen AMP Capital'ın dinamik varlık yönetimi müdürü Nader Naeimi, "Bu ralli, ilerleyen küresel ekonomiye dayandığından sürdürülebilir. Gelişmiş ülkelerde devam eden toparlanmanın , Çin gibi gelişmekte olan ülkelere de kaymaya başladığına yönelik sinyaller var" dedi.

İtalya'nın FTSE MIB Endeksi, Euro Bölgesi ekonomisinin 2013'ün son çeyreğinde tahminlerin üzerinde büyümesiyle yüzde 7.9 yükselmesiyle 2014'te dünyanın en büyük 20 piyasası arasında hisse senedi endekslerindeki kazançlara öncülük etti. ABD borsalarının dün tatil sebebiyle kapalı olmasından ötürü Standard&Poor's 500 Endeksi, bu yıl geçtiğimiz hafta itibariyle yüzde 0.5 aşağıda seyrediyor. Şanghay Bileşik Endeksi 2014'te yüzde 0.4 tırmandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)