BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisse, faiz ve kur yeni dengesine oturdu----

Hisse, faiz ve kur yeni dengesine oturdu

Hisse, faiz ve kur yeni dengesine oturdu
16 Eylül 2014 - 11:48 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Başçı, portföy çıkışları ile hisse senetleri, faiz ve kurun yeni dengesine oturduğunu belirtti

Merkez bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, İstanbul Finans Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. TCMB Başkanı Başçı, portföy çıkışları ile hisse senetleri, faiz ve kurun yeni dengesine oturduğunu belirtti.

Başcı, “ABD merkez bankasında (Fed) işler biraz daha olumlu gitmeye başlaması ile vade priminde düşüş gözlenince, uzun vadede kıymetlerin reel faizleri etki sevilere kadar düşünce Mayıs 2013’te Fed normalleşme adımı atılması gerektiği yönünde bir işaret verdi. Bu kararın dünya ve ABD ekonomisi üzerinde önemli etkileri oldu. Normalleşme adımı konvansiyonel olamyan bir araç. Bilançonuzu büyütmekteki amacınız vade primini etkilemek, uzun vadeli tahvillerin faizlerini etkilemek. Fakat burada piyasa açısından şöyle bir zorluk var. Piyasa bunun fiyatlandırmasını gerçekleştiremiyor. Piyasa, merkez bankasının fiyatın nerde oluşmasını istediği sorusunun cevabını rahatça veremiyor. Hem analistler, hem merkez bankaları hem de piyasalar için varlık alımlarını şu hızlı yavaş ya da sıfıra indirirse uzun vadeli kıymetlere nasıl bir etkisi olacağı konusunda belirsizlik oluşuyor. Bu konvansiyonel olmayan bir araç, alışık olmadığımız yeni bir araç. Yeni olduğu için elimizde geçmişten veri bulunmuyor ve tam olarak fiyatlayamıyoruz. Fed normalleşme kararı aldığı zaman fiyatlayamıyoruz, bu yüzden uzun vadede kıymetlerin piyasadaki oynaklığı artıyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)