BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHindistan'dan pirinç ihracatına daha fazla kısıtlama hazırlığı----

Hindistan'dan pirinç ihracatına daha fazla kısıtlama hazırlığı

Hindistan'dan pirinç ihracatına daha fazla kısıtlama hazırlığı
22 Ağustos 2023 - 09:46 www.finansgundem.com

Hindistan, pirinç ihracatına yeni sınırlamalar getirmeyi değerlendiriyor

Dünyanın en büyük pirinç ihracatçısı Hindistan, artan gıda fiyatları karşısında pirinç ihracatına daha fazla kısıtlama getirmeyi düşünüyor.

Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hindistan hükümeti kaynatılmış pirinç sevkiyatlarına vergi koymayı değerlendiriyor. Kaynaklar henüz nihai bir karar verilmediğini ve müzakerelerin vergi uygulamasıyla sonuçlanacağına dair bir kesinlik olmadığını da ifade ettiler.

Kaynatılmış pirinç kabukta kısmen kaynatılmış pirinçtir. Bunun üç temel adımı ıslatma, buharlama ve kurutmadır. Bu adımlar ayrıca pirinci elle işlemeyi, beslenme profilini arttırmayı ve dokusunu değiştirmeyi kolaylaştırır. Dünyanın çeltik üretiminin yaklaşık% 50'si kaynatılıyor.

Hindistan'ın bazı pirinç türlerinin ihracatlarına yasak getirmesi ve Tayland'ın üretim görünümüne ilişkin endişeler nedeniyle Asya'da pirinç fiyatı bu ay neredeyse 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Hindistan gıda fiyatlarında artışla mücadele için halihazırda kırık pirinç ve basmati olmayan beyaz pirinç ihracatını yasakladı, buğday ve şeker sevkiyatlarını sınırladı ve bazı ürünlerin stoklanmasını kısıtladı.

Hindistan'dan pirince ihracat yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)