BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan'da Başbakan Modi'nin partisi 2 eyalette seçimi kazandı----

Hindistan'da Başbakan Modi'nin partisi 2 eyalette seçimi kazandı

Hindistan'da Başbakan Modi'nin partisi 2 eyalette seçimi kazandı
28 Şubat 2023 - 06:40 www.finansgundem.com

Hindistan'ın Tripura, Meghalaya ve Nagaland eyaletlerinde yapılan seçimlerin sandık çıkış anketlerine göre Başbakan Narendra Modi'nin iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) ülkenin kuzeydoğusunda gücünü büyük ölçüde korudu.


Hindustan Times'ın haberine göre, Tripura'da 16 Şubat'ta, Meghalaya ve Nagaland'da ise bugün tamamlanan oy verme işlemlerinin ardından 3 eyaletteki sandık çıkış anketleri sonuçları açıklandı.

Buna göre, BJP, Tripura ve Nagaland'da eyalet seçimlerinde mecliste çoğunluğu elinde tutmaya devam ederken Meghalaya'da ise yarışı geride tamamladı.

Tripura'daki sandık çıkış anketlerinde, BJP'nin öncülüğünde kurulan Tripura Yerli Halklar Cephesi'nin (IPFT) 60 sandalyeli eyalet meclisinde en az 31 sandalyeyi alarak burada çoğunluğu sağladığı görüldü.

Nagaland eyaletinde de seçime ittifakla giren BJP'nin Milliyetçi Demokratik Terakki Partisi ile oluşturduğu birlikteliğin ise 60 sandalyeli bu mecliste en az 41 koltuğu alması bekleniyor.

BJP, ülkenin kuzeydoğusundaki iki eyalette iyi bir performans sergilemesine karşın Meghalaya'da beklentilerin gerisinde kaldı.

Meghalaya eyaletinde Ulusal Halk Partisinin (NPP) elde edeceği en az 20 sandalyeyle mecliste birinci parti olması, BJP ve Kongre Partisi'nin de en az 6'şar sandalye elde etmesi bekleniyor.

BJP, 2018'de Meghalaya seçimlerinde eyalet meclisine sadece 2 temsilci gönderebilmişti.

Söz konusu 3 eyalet, BJP başta olmak üzere diğer partiler açısından 2024 genel seçimleri için önemli bir test niteliği taşıyor.

ABD, Türkiye-Mısır ilişkilerinin iyileşmesini teşvik ediyor

 

Fransa'dan Afrika'daki askeri üsleri azaltma kararı

 

Walt Disney eğlence merkezinin 'özerkliği' feshedildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)