BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHedge fonu devi parasını Avrupa’daki krize yatırdı----

Hedge fonu devi parasını Avrupa’daki krize yatırdı

Hedge fonu devi parasını Avrupa’daki krize yatırdı
05 Eylül 2022 - 15:17 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Ray Dalio’nun yatırım firması Bridgewater, Avrupa hisse senetlerinin düşeceği iddiasıyla 4,1 milyar dolarlık açığa satış pozisyonu gerçekleştirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en önemli hedge fonu şirketlerinden Bridgewater Associates Avrupa hisse senetlerine yönelik gerçekleştirdiği açığa satış pozisyonunu tekrarladı.

Financial News’in haberine göre Milyarder Ray Dalio’nun yatırım firması Bridgewater, 31 Ağustos tarihinde 13 Avrupa şirketinin hisselerini en az %0,3 oranında olacak şekilde açığa satış pozisyonuna aldı. Breakout Point’in araştırması sonucu ortaya çıkan açığa satış işlemlerinde söz konusu şirketlerin tamamının Euro Stoxx 50 Endeksi’ne dahil olduğu görülüyor. Açığa satışa alınan hisseler arasında Fransız enerji firması TotalEnergies, finansal hizmetler firması Allianz ve ilaç devi Bayer de var.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hedge fonunun açığa satış pozisyonuna aldığı TotalEnergies hisselerinin %0,51’lik bölümü yaklaşık 336 milyon euroluk bir varlığa denk geliyor. 13 hisse senedindeki açığa satış pozisyonunun toplam değeri ise 4,1 milyar euro.

25 Ağustos'ta Bloomberg ile yapılan bir röportajda, Bridgewater'ın Eş Yatırım Sorumlusu Greg Jensen, piyasaların %20 ila %25 oranında düşmesini beklediğini söylemişti. Jensen, “Nakit akışları ve varlık fiyatları arasındaki normal ilişkinin hala %25 ila %30 üzerindeyiz” ifadelerine yer vermişti. Yatırım uzmanı AB ekonomisinin önümüzdeki altı ila 12 ay içerisinde yüzde 4 oranında küçülebileceğini de sözlerine ekledi.

Forbes verilerine göre Bridgewater’ın başındaki isim Ray Dalio’nun 19,1 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor. Hedge fonu şirketinin Avrupa hisse senetlerinde açığa satış pozisyonuna geçmesi ise bu yıl için bir ilk değil. Haziran ayında Bridgewater benzer bir stratejiyle Euro 50 Endeksi’nde 9 milyar euroluk açığa satış işlemi gerçekleştirmişti. 13-17 Haziran tarihleri arasında hedge fonu devi, şirketlerin en az %0,5 hissesinde açığa satış pozisyonu alacak şekilde 26 hissedeki işlemlerini açıklamıştı.

Temmuz ayının sonlarında ve ağustos ayının başlarında piyasaların toparlanmasıyla birlikte Bridgewater Euro 50 Endeksi’ndeki bazı şirketlere karşı açığa satış pozisyonlarını azalttı. Ancak endeks temmuz ve ağustos aylarında yükseliş ivmesini kaybederken, hedge fonu bir kez daha açığa satış pozisyonlarını yükseltti.

Avrupalı düzenleyici kurumlar, bir şirketin hisselerinin %0,5'ini veya daha fazlasını oluşturan açığa satış pozisyonlarında kamuya açıklama yapılmasını şart koşuyor.

Açığa satış işlemleri hisse senetlerinin borç olarak satın alınması ve hissenin düşeceği umuduyla piyasada satışa çıkarılması anlamına geliyor. İşlemi yapan yatırımcı fiyatların düşmesi halinde daha düşük fiyata geri satın almayı hedefliyor. Daha sonra hisselerin borç verene iade edilmesi sonucu ortaya çıkan farksa yatırımcının kârı haline geliyor.

Financial News’in haberine göre Bridgewater konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Avrupa'da perakende satışlar için görünüm karamsar

 

Avrupa'da gaz fiyatları keskin şekilde yükseldi

 

Avrupa'da ekonomiye yönelik endişeler artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)