BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHedge fonları Körfez ülkelerine kaçıyor----

Hedge fonları Körfez ülkelerine kaçıyor

Hedge fonları Körfez ülkelerine kaçıyor
16 Aralık 2022 - 17:28 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışma uygulamalarının yaygınlaşması, artan hayat pahalılığı ve yüksek vergiler hedge fonu devlerini küresel finans merkezlerinden kaçırıyor. Hedge fonu profesyonelleri Londra ve New York yerine Dubai’yi tercih ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yükselen yaşam maliyetleri ve artan vergilerin ardından dünyanın en önemli hedge fonu yöneticileri Lonrda ve New York gibi finans merkezlerini geride bırakarak Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerine gidiyor.

Financial News’in haberine göre bu yıl All Blue Capital ve Exodus Point gibi küresel hedge fonları Dubai’de ofis açtı. All Blue Capital, şirket merkezini mart ayında Londra'dan Dubai'ye taşıdı ve ekibinin çoğunu İngiltere'nin başkentinden taşıdı. Haberde firmanın taşınan personel sayısı hakkındaki yorum taleplerine cevap vermediği belirtiliyor.

Haziran ayında ExodusPoint, Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde (DIFC) yeni bir ofis oluşturdu. Firma JPMorgan'ın Avrupa Yüksek Getirili Kredi Ticareti Birimi eski Başkanı Bhavit Sawjani'yi de DIFC başkanı olarak işe aldı.

City of London Corporation tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Londra teknoloji ve inovasyon gibi alanlarda yüksek puan almasının ardından 2021'de dünyanın önde gelen finans merkezi unvanını korudu. Bununla birlikte, İngiltere’nin başkenti Finans alanındaki yetenekli profesyonellere erişimde New York ve Singapur'un gerisinde kaldı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre New York, Londra’yı tahttan indirmek için yaklaştıkça, İngiltere başkentinin profesyoneller için en çok aranan yer olma konusundaki kontrolü iyice sallanıyor. En başta gösterilen hedge fonun profesyonellerinin Orta Doğu'ya kaçması da bu sürece destek olmuyor.

Hedge fonlar için yetenek avcısı olarak çalışan Londra ve Dubai merkezli bir işe alım şirketi Tighe International’ın Genel Müdürü Austen Smart uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte Dubai ve Abu Dabi gibi yerlerin cazip adresler haline geldiğini söyledi.

Smart açıklamasında, “Evden çalışma değişiminin devam etmesiyle birlikte, daha az sayıda üst düzey yeteneğin geleneksel finans merkezlerini seçtiğini göreceğiz. Artan enflasyonun ve hayat pahalılığının ortasında, İngiltere ve AB'deki vergilerde ciddi değişiklikler olmadıkça, yetenekler Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya (Abu Dabi, Dubai, Suudi, Kuveyt ve Bahreyn) yönelecektir” dedi.

Dubai, küresel hedge fonlarının dikkatini çeken tek Orta Doğu şehri değil. Ağustos 2021'de, Londra merkezli hedge fonu Florin Court Capital, Abu Dabi Küresel Pazarı'nda bir ticaret, araştırma ve operasyon merkezi kurmak için Abu Dabi Yatırım Ofisi ile ortaklık kurdu.

Hedge fon yöneticileri için, Orta Doğu'nun düşük vergi oranları ve elverişli konumu, son trendin arkasındaki temel nedenlerden bazılarıdır.

Bu yılın başlarında önde gelen bir hedge fonuna katılan Dubai merkezli bir üst düzey portföy yöneticisi, FN'e yaptığı açıklamada Dubai'nin New York veya Londra gibi bir metropol baskısı olmadan yaşamak için çok uygun bir yer olduğunu söyledi.

Kıdemli portföy yöneticisi, “Dubai Uluslararası Finans Merkezi'ndeki ofisime 500 metre mesafede yaşadığım için Dubai'deki hayat rutinim inanılmaz derecede verimli. İş dışında, okumak, egzersiz yapmak ve düşünmek için bana çok daha fazla zaman veriyor. Özetlemek gerekirse: Ben hayatı yaşıyorum. Hayat beni yaşamıyor. Bir başka büyük neden de ailem, kardeşim ve geniş ailemin hepsi Hindistan'da yaşıyor ve şimdi Kovid sonrası bir dünyada, onlarla daha fazla zaman geçirmek istiyorum. Bu açıdan da harika bir deneyim oldu” ifadelerine yer veriyor.

Bir diğer işe alım uzmanlığı firması CW Talent Solutions’ın Genel Müdürü Seán Sweeney, Dubai'nin önümüzdeki birkaç yıl içinde hedge fonları için en hızlı büyüyen bölge olmaya hazırlandığını söyledi:

"Hedge fon endüstrisindeki her büyük oyuncunun 2025 yılına kadar Dubai'de bir ofisi olacak. Bu şehir düşük gelir vergisi oranına, tüm yıl boyunca güneşe ve çok düşük bir suç oranına sahip. Starbucks'ta koltuk ayırtmak için telefonunuzu masanın üzerinde bırakabilirsiniz, bunu Londra'da yapamazsınız. Dubai'nin konumu ve saat dilimi de küresel stratejiler için avantajlı."

BAE, farklı sektörlerdeki en iyi yetenekleri çekmek için Mart 2021'de bir uzaktan çalışma vize programı başlattı. Pandemi sonrası hedge fonlarında nispeten daha fazla görülen esnek bir çalışma uygulamaları sayesinde, birçok portföy yöneticisi tipik finans merkezlerinden Orta Doğu'daki yerlere taşınıyor.

Hedge fon danışmanı Sussex Partners'ın Kurucu Ortağı Patrick Ghali, Orta Doğu'nun hedge fon yetenekleri arasında artan popülaritesinin şimdilik olağan finansal merkez üsleri için önemli bir tehdit olmadığını söyledi.

Ghali "Londra, New York, Hong Kong ve Tokyo, yeteneklerin çoğunu çekmeye devam edecek. Ancak, Dubai'nin zamanla büyüyeceği düşünülebilir" ifadelerine yer verdi.

Wall Street’te FED sonrası neler oluyor?

 

Villeroy: Enflasyon ile mücadelemiz sona ermedi

 

Japonya'dan fosil yakıtlara vergi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)