BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHedef Avustralya ile serbest ticaret----

Hedef Avustralya ile serbest ticaret

Hedef Avustralya ile serbest ticaret
19 Temmuz 2014 - 06:42 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avustralya’da düzenlenen G20 Ticaret Bakanları zirvesine katılmak üzere Sydney’e gitti

Avustralya ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasını hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye için çok büyük bir gelişme. Çünkü bugüne kadar böyle bir adım atılamamıştı. Bugün ilk defa 1915’in yüzüncü yılının da verdiği o enerjiyle çok cesur bir şekilde bir adım atıldı” dedi.

‘Çok fırsat var’

İki ülke arasındaki tarihi ilişkilere de değinen Zeybekci, 2015 yılının Türkiye’de Avustralya yılı ilan edildiğini ve çeşitli faaliyetlerle  kutlanacağını söyledi.
Türk - Avustralya İş Forumu’na da katılan Zeybekci, Türkiye ile Avustralya arasında 2010’da 800 milyon dolar olan ticaret hacminin 2013’te 1.7 milyar dolara  yükseldiğini söyledi. Avustralya’nın Türkiye’deki yatırımın 172 milyon dolar olduğunu belirten Zeybekci buna karşın Avustralya’da 38 milyon dolarlık Türk yatırımı bulunduğunu bildirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Avustralyalı iş adamlarına fırsatlar sunduğunu belirterek, “Önümüzdeki 10 yılda eğitim, sağlık, iletişim, altyapı ve ulaşım alanında 700 milyar dolarlık yatırım planlanıyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)