BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP'nin miting alanında patlama: 2 ölü----

HDP'nin miting alanında patlama: 2 ölü

HDP'nin miting alanında patlama: 2 ölü
05 Haziran 2015 - 18:10 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde, ilk belirlemelere göre trafoda meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.

DİYARBAKIR’da HDP’nin İstasyon Meydanı’nda düzenlediği miting sırasında patlama meydana geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,art arda meydana gelen iki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi.

HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bugün düzenlediği miting devam ederken saat 17.55 sıralarında, platformun karşısında bulunan bir elektrik trafosunun olduğu yerde patlama oldu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan’ın konuşmasının hemen sonrasında meydana gelen patlamada yaralananlar oldu.

Patlamayla birlikte alanda büyük panik yaşanırken, patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.

Miting alanındaki binlerce kişi olaya tepki gösterenler, kentin en merkezi yeri olan Ofis Semti’ne yürüdü. Güvenlik güçleri, bu grubun bölgedeki resmi binalara ulaşmasını engellemek için yoğun önlem aldı. Polisle bu gruplar arasında yer yer olaylar çıktı.

Miting alanındakilerin çoğu, gerginlik nedeniyle evlerine giderken, kalan grubu da polis  TOMA’lardan tazyikli su sıkarak dağıttı. Polis, miting alanındakilerin tahliyesinin ardından  patlama yerlerinde inceleme başlattı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,art arda meydana gelen iki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM06 Haziran 2015 12:01

    BU VAHŞİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN ASİL KÜRTLERİN TOPRAĞI BOL OLSUN..YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM..

  • şimdi mi aklınız06 Haziran 2015 10:17

    kürt kardaşlara zulüm edilirken neredeydiniz, şimdi mi aklınız başınıza geldi, adamlar silahlarla haklarını zorla aldılar, mecbur kaldılar. yok kardeşlikmiş, yok türkiye imiş. Bunları iş bu noktalara gelmeden sürecin başında niye düşünmediniz. haksızlığa uğrayan kim varsa ırkı, dini farketmez tarafıyım Allah için...

  • halden06 Haziran 2015 09:04

    yandaş rumuzlu!.. nerden bakarsan bak, sen bir zavallısın; AKP'li olduğun için de değil, AKP'yi terkettiğin için de değil, bakış açının darlığından, vizyon eksikliğinden!..

  • huseyin06 Haziran 2015 07:20

    Akpnin miladi dolmustur herkes birbirini terörist olarak görüyor cemaat hdp doğan chp yahu bunların hepsi teroristse bu ülke yaşanmaz hale gelmiş demektir artık huzura barışa ihtiyacımız var

  • munci06 Haziran 2015 01:29

    yandaş rümuzlu vatandaş 6-7 ekim olaylarında da günahkar olmamak için hdp yi terketmişsindir kesin.

  • ali05 Haziran 2015 23:38

    İnsan kanı arkasına sığınan can dündar sen nasıl bir adamsın orada insan õldü sana malzemi mi çıktı

  • Yandaş05 Haziran 2015 22:21

    Bu olaydan sonra günahkar olmamak için AKP yi terkediyorum!

  • vato05 Haziran 2015 21:45

    Ateş düştüğü yeri yakar......Her kim yaptı ve yaptırdı ise Allahın laneti üzerine olsun...

  • akli kamil05 Haziran 2015 20:20

    Kendilerini acindirmak icin yapmislardir yazik ediyolar kendileri icin milleti yakiyolar kurt gardaslara diyorum oyuna gelmeyin Allah a inaniyoruz ona gore hareket edelim

  • akli kamil05 Haziran 2015 20:20

    Kendilerini acindirmak icin yapmislardir yazik ediyolar kendileri icin milleti yakiyolar kurt gardaslara diyorum oyuna gelmeyin Allah a inaniyoruz ona gore hareket edelim

  • asım05 Haziran 2015 18:50

    kazasız belasız sağlıklı bir seçim geçsin. kimsenin kılına zarar gelmesin.