BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP'den koalisyon açıklaması----

HDP'den koalisyon açıklaması

HDP'den koalisyon açıklaması
20 Haziran 2015 - 18:33 www.finansgundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'nin ihtiyacının erken seçim olmadığını vurgulayarak "Koalisyon kurulmalı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Başkanlığı’nda HDP Van Milletvekilleri ve parti yöneticiliri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI ERKEN SEÇİM DEĞİL

Türkiye’nin ihtiyacının erken seçim olmadığını vurgulayarak, "Koalisyon yoluyla hükümet kurmanın önünde bir engel de yoktur. En yakın olasılık, seçimlerde birinci ve ikinci çıkan partiler arası bir koalisyonun kurulması" diyen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:

KOALİSYONA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

"Koalisyon yoluyla hükümet kurmanın önünde bir engel de yoktur. O nedenle tartışılan erken seçim gündeminin Türkiye’nin gündemi olmadığını çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Biz o nedenle erken seçim seçeneğini reddediyoruz. En yakın olasılık, şu anda seçimlerde birinci ve ikinci çıkan partiler arası bir koalisyonun kurulması. Çok büyük olasılıkla Davutoğlu ikinci çıkan partiye yani CHP ’ye teklif götürecek. Bu teklif ve seçenek konusunda bizim dışarıdan destek verebileceğimizi, bu koalasyon bileşiminin oluşturulmasının önünde bir engel teşkil etmeyeceğimizi ve gerekli ön açıcı tavrı ortaya koyacağımızı ifade ettik."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)