BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP oy kaybını neye bağladı?----

HDP oy kaybını neye bağladı?

HDP oy kaybını neye bağladı?
05 Kasım 2015 - 10:52 www.finansgundem.com

Kasım seçiminden en az 71 vekille çıkmayı hedefleyen HDP, oylardaki düşüşün muhasebesini yapmaya başladı

İstanbul başta olmak üzere Doğu’da verilen kayıpları değerlendiren parti yönetimi, cumartesi il başkanları, pazar günü ise parti meclisi ve merkez yürütme kurulu ile toplantı yapacak.

İlk analizlere göre ise bombalı saldırılar ve çatışma ortamı oyların erimesindeki etkenlerin başında. Partinin miting yapamaması, basını etkili kullanamaması da önemli faktörler arasında sıralanıyor.

HDP yönetimi, metropollerdeki oy kaybını sol çevrelerden çok, muhafazakâr kesimin AK Parti’ye dönmesine bağlıyor.

Buna dayanak olarak İstanbul özelinde Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer gibi semtlerde kayıp olmamasına karşın, Fatih ve Kâğıthane gibi yerlerdeki düşüşü gösteren HDP yetkilileri; Şanlıurfa, Gaziantep ve Erzurum’daki kayıpları da buna bağlıyor.

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Twitter’dan partinin yeniden yapılanması gerektiğini kaydetti. Kaplan, HABERTÜRK’e ise şu değerlendirmede bulundu: “HDP’ye yapılan saldırılar AKP’ye yapılsaydı barajı zor aşardı. Bölgede HÜDA PAR gibi pek çok parti AKP’yi destekledi. Onun dışında artış olduğunu düşünmüyorum.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)