BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP mitingi Samsun'u karıştırdı----

HDP mitingi Samsun'u karıştırdı

HDP mitingi Samsun'u karıştırdı
31 Mayıs 2015 - 20:34 www.finansgundem.com

Samsun'da HDP mitinginde olaylar çıktı... Gözaltılar var... Kent karıştı, ortam gergin.

Samsun'da HDP mitinginin yapıldığı alana girmek isteyen 500 kişilik gruba polis engel oldu. Çıkan arbedede 15 kişi gözaltına alındı. Gerginlik miting sonrası da sürdü. HDP'nin Samsun mitinginin yapıldığı alana girerek Türk  bayrağı asmak isteyen ve slogan atan gruba polis müdahale etti. 
 
Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda toplanan  grup, Eş Genel Başkan  Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla HDP mitinginin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na  girerek alana Türk bayrağı asmak istediklerini söyledi. 
 
Mitingin yapıldığı alanın dışında yön levhasının direğine çıkan bir  kişi direğe Türk bayrağı astı. Miting alanında Türk bayrağı olmadığını, alana  girerek Türk bayrağı asacaklarını söyleyen gruba polis dağılmaları yönünde  uyarıda bulundu. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan grup, çevik kuvvet tarafından  çembere alındı. Polise direnenlerden 15 kişi gözaltına alındı. 
 
"Kahrolsun PKK, Samsun'da PKK istemiyoruz, Samsun uyuma vatanına sahip  çık, Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Burası Samsun buradan çıkış yok, bu bayrak  oraya dikilecek" şeklinde sloganlar atan gruba polis megafonla dağılmaları  yönünde yeniden uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan grup İstiklal Marşı okudu, zaman zaman da  oturma eylemi yaptı. Öte yandan, miting için Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından alanda  geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü, çevre il ve ilçelerden takviyelerle 2 bin  153 polisin görevlendirildiği öğrenildi. 
 
GERGİNLİK MİTİNG SONRASI DA SÜRDÜ
 
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Samsun’dan ayrılmasının ardından, bir grup miting alanındaki HDP’lilere saldırmak istedi ve ortaylık savaş alanına döndü. Bu gruba TOMA’lardan su sıkarak ve biber gazıyla müdahale eden grup, alandaki HDP’lileri bir süre alanda tuttu. Bir süre miting alanında bekletilen HDP’liler, gruplar halinde otobüs ve minibüslerle güvenlik çemberi altında bölgeden çıkarılabildi. 
 
HDP’lilerin bindikleri otobüs ve minibüslerin geçiş güzergahına barikat kuran gruplar, araçları taş yağmuruna tuttu. Saldırıda bazı araçların camları kırılırken, müdahale eden polis barikatları kaldırarak geçişi sağladı.
 
HDP'LİLER OTOBÜSLERLE ALANDAN AYRILDI
 
Figen Yüksekdağ’ın mitinginin ardından güvenlik nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tutulan HDP’liler, güvenlik önlemleri altında gruplar halinde otobüs ve minibüslerle alandan ayrıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu alan güvenli bir şekilde boşaltıldı. HDP’lilere tepki gösteren gruplar da meydanının boşaltılmasının ardından slogan atarak bölgeden uzaklaştı. Olaylar sırasında biber gazından etkilenenler zor anlar yaşarken, yakındaki özel hastaneye gideler oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)