BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Haziran'dan sonra ciddi zamlar gelecek'----

'Haziran'dan sonra ciddi zamlar gelecek'

'Haziran'dan sonra ciddi zamlar gelecek'
01 Nisan 2013 - 15:07 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı: "Büyüme hedefleri ve enflasyon hedefleri 2012 yılında tutmadı ciddi zamlar geliyor"

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, büyüme hedeflerinin ve 2012 yılında enflasyon hedeflerinin tutmadığını belirterek, "Haziran ayından sonra Türkiye’de çok ciddi zamlar bekleniyor" uyarısını yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, TBMM’de 2012 yılı büyüme rakamları ve genel ekonomik değerlendirmeye ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Büyüme hedeflerinin tutmadığını ifade eden Sarı, büyümenin hızla düştüğünü söyledi. Büyüme oranlarının son 3 yıldır hızlı bir biçimde aşağıya indiğini belirten Sarı, "2010 yılında yüzde 9.2, 2011 yılında da yüzde 8.8 büyüyen ekonomi, 2012 yılında sadece yüzde 2.2 büyüyebilmiştir. Çok sert bir düşüş var" dedi.
2012 yılında enflasyon hedeflerinin tutmadığını kaydeden Sarı, "Bütçe hedeflerinde sıkıntı olacak önümüzdeki dönem. Çünkü büyüme hedefleri tutmayacak. Büyüme hedefleri tutmayınca dolaylı vergi hedeflerine ulaşamayacağız. Ve Haziran ayından sonra Türkiye’de çok ciddi zamlar bekleniyor. Bu zam patikası içinde bizim enflasyon hedeflerini tutturmamız olanaksızdır. Türkiye’nin önünde büyümelerin düşük kalacağı bir üç yıl var" uyarısını yaptı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)