BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHazineden yönetmelik değişikliği----

Hazineden yönetmelik değişikliği

Hazineden yönetmelik değişikliği
27 Nisan 2018 - 15:14 www.finansgundem.com

Hazine Müsteşarlığınca, kuruluşlara dış finansman sağlanmasına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Hazine Müsteşarlığının, 4749 Sayılı Kanun Kapsamında Dış Finansman Sağlanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle dış finansman sağlayan kuruluşların koordinasyon ve raporlama faaliyetlerine ilişkin yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesi halinde, yeni taleplerinde garanti veya ikraz ücretinin mevzuatta belirlenen en yüksek oran olan yüzde 1 üzerinden tahakkuk ettirilmesine yönelik hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Düzenlemeyle bu kuruluşlara idari para cezası kesilmesi ve halihazırda imzalanmış garanti protokolleri ve ikraz anlaşmalarının bu yönde değiştirilmesi sağlandı. 

Ayrıca, bir başka düzenlemeyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, "Kooperatifler, Kooperatif Birlikleri, Kooperatif Merkez Birlikleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Muhasebe Yönetmeliği" de yürürlükten kaldırıldı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)