BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHazine zor bir hafta geçirecek----

Hazine zor bir hafta geçirecek

Hazine zor bir hafta geçirecek
21 Haziran 2013 - 14:58 www.finansgundem.com

Hazine, Fed'in para musluklarını kısacağı sinyalini vermesinin ardından beş tahvil ihracı olacak bir haftaya giriyor

ABD Merkez Bankası Fed’in para musluklarını kısacağına dair sinyaller vermesinin ardından riskten kaçan yatırımcılar gelişen piyasalardaki pozisyonlarını hızla azaltıyor. İşte bu ortamda Hazine kritik bir haftaya doğru ilerliyor.
Gelecek hafta Hazine aralarında gösterge ve 10 yıllık tahvilin de bulunduğu 5 tahvilin ihracını gerçekleştirecek. Çarşamba günü ise, 10 milyar TL’si piyasaya olmak üzere toplam 14 milyar TL’ye yakın bir iç borç geri ödemesi var.
Risk iştahının düştüğü dönemde ihalelere nasıl bir talep geleceği merak konusu. CNBCe.com’a konuşan İş Yatırım Hazine Müdürü Yasin Demir, ihalelerin ikincil piyasada faizler üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacağı görüşünde.
TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL
Küresel piyasalardaki dalgalanma birçok gelişen ülkede tahvil ihalelerini zora soktu. Romanya Hazinesi gerçekleştirdiği 7 yıllık tahvil ihracına gelen tüm teklifleri geri çevirdi ve ihaleyi de iptal etti.
Öte yandan, Rusya bu ay ikinci kez bir tahvil ihracını iptal ettiğini açıkladı. Kolombiya’da ise, 20 yıllık tahvil ihracında borçlanma tutarı yüzde 40 oranında azaltıldı. Gelişen ülkelerin yerel para cinsi tahvil ihraçlarına ilginin çok düşük hale geldiği belirtiliyor.
'TÜRKİYE’DE İHALE İPTALİ OLMAZ'
Diğer gelişen ülkelerdeki tabloya karşın piyasa uzmanları gelecek hafta için planlanan ihalelerde iptal beklemiyor. “Türkiye’de ihale iptalleri çok antipatik algılanıyor. Bizdeki algı Batı’daki gibi değil” diyen İş Yatırım’dan Yasin Demir, çok düşük bir ihtimal de olsa Hazine’nin gelecek hafta için planladığı ihalelerde vadeleri değiştirebileceğini söyledi. Demir, “Hazine ihale vadelerini daha yüksek talep beklediği vadelere dönüştürebilir. Ancak bu düşük bir olasılık” dedi.
Yasin Demir’e göre, bir diğer ihtimal ise, borçlanma tutarlarının aşağı çekilmesi ve hedeflenen oranlarda borçlanma yapılmaması. Hazine bu ay için borçlanma hedefi 13 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)