BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHazine Müsteşarı'nın dünürü BDDK'ya, damadı New York ateşeliğine atandı----

Hazine Müsteşarı'nın dünürü BDDK'ya, damadı New York ateşeliğine atandı

Hazine Müsteşarı'nın dünürü BDDK'ya, damadı New York ateşeliğine atandı
23 Aralık 2017 - 12:04 www.finansgundem.com

Hazine Müsteşarı Osman Çelik’in akrabalarını kamuda önemli görevlere yerleşmesi bürokrasiyi rahatsız etti.

Bürokraside Hazine Müsteşarı Osman Çelik rüzgarı esiyor. Hazine Müsteşarı Çelik’in dünürünün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) üye olarak atandığı öğrenildi. Çelik’in damadının da Ekonomi Bakanlığı’ndaki 5 yıllık tecrübesine rağmen New York ataşeliğinde görevlendirilmesi bürokraside rahatsızlığa neden oldu. Hazine Müsteşarı Çelik, dünürünün BDDK Kurul üyeliğine getirilmesi için talepte bulunmadığını söyledi.

DÜNÜR BDDK’YA

BDDK’da haziran ayından beri boş bululan kurul üyelikleri vardı. Başkan ve bir üyenin kaldığı BDDK’da boş üyeliklere atamalar 13 Aralık’ta yapıldı. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, ataması yapılan 4 üyeden biri olan Mustafa Balcı’nın, Hazine Müsteşarı Çelik’in dünürü olduğu öğrenildi. Balcı’nın BDDK’ya atanmadan önce Vakıf Katılım’da görev yaptığı belirtildi.

Müsteşar Çelik, sorulması üzerine dünürü Mustafa Balcı’nın Kurul üyeliğine atanması sürecinin hiçbir aşamasında olmadığını, teklif aşamasında da hiçbir makamla konuşmadığını, Balcı’nın 30 yıllık bankacılık geçmişi olduğunu söyledi. Hazine Müsteşarı sıfatıyla talepte bulunmadığını, ilgili bakana da bir şey söylemediğini ifade eden Çelik, aday olup olmadığını bilmediğini, son anda atamayı öğrendiğini kaydetti.

Damadı İskender Balcı’nın ise kendisi kamuya geçmeden önce Ekonomi Bakanlığı’na girdiğini belirten Çelik, ABD’de görevlendirilmesinin tamamen yönetimin takdiri olduğunu dile getirdi.

OSMAN ÇELİK KİM?

1986’da Devlet İstatistik Enstitüsü’nde ekonomist oldu. 1988-1995 arasında Faisal Finans Kurumu Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde görev aldı. 1995-1999’te İhlas Finans’ta Proje ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı. 2000-2005’te Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2006-2013 arasında Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı, Haziran 2015’te Genel Müdür oldu. 29 Haziran 2016’da Hazine Müsteşarı atandı.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yerim diyor23 Aralık 2017 19:21

    Tipe bak yemekte ne var, açım çok açım. Masadaki, odadaki her şeyi helal haram demeden yerim diyor

  • Arpa23 Aralık 2017 14:53

    Arpa ve Arap ı çok sevenlerin ibadet ediyormuşcasına yaptığı şey. Daha iki üç yıl önce mehmet Metiner torpil iddiaları için utanmadan cuma okunan ayeti kanit olarak söylememiş miydi rüşvete destek olmak için. Allah ıslah etsin, Allah ülkenin sonunu hayretsin, dini alet olarak kullananlardan kurtarsn inşallah. Amin.

  • Halk23 Aralık 2017 12:58

    Bu arada ancs bürokrata cakarsiniz, sanki atamayı bu adam yapmış gibi. Façanız yerse atamayı yapanlara yapın eleştiriyi. Hukuksuz ve akraba kayirmacı bu atamaları yapan kimse mesul odur arkadaşlar. Eleştirileri alalım şimdi.

  • Halk23 Aralık 2017 12:56

    Badem bıyıklılarin Allah'ın sevdiği kullar olduğunu düşündükleri için bu atamalar normal, bu aramaları Allah'a ibadet sanıyor bile olabilirler. Asıl garip olan, bu tarz bir haber hürriyet gazetesinde nasıl çıktı? Malum darbeden sonra adeta havuz gazetesine dönmüştü, yazılara bakarsanız anlarsınız.

  • Ali Ergül 23 Aralık 2017 12:43

    Allah sizi kahretsin. Ülkeyi Kabile devletine çevirdiniz.. yatacak yeriniz yok

  • Musa23 Aralık 2017 12:34

    Hak-sızlık bu ‘hak’ nedir bilenlere gerçek allah korkusu olanlara görüp te duyupta sessiz kalan dilsiz şeytanları rabbim cennetine almasın inşallah

  • Mecnur bey23 Aralık 2017 12:16

    Bogazinizda kalsin insallah !