BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHayri Kozakçıoğlu intihar etti----

Hayri Kozakçıoğlu intihar etti

Hayri Kozakçıoğlu intihar etti
23 Mayıs 2013 - 11:12 www.finansgundem.com

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu evinde ölü bulundu

Eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75), Sarıyer Reşitpaşa'daki villasında ölü bulundu.
Kozakçıoğlu'nun yanında tabanca bulunması yaşamına son verdiği iddiasını akıllara getirdi. Emniyet kaynakları da Kozakçıoğlu’nun yaşamına son verdiği iddiasını doğruladı. Kozakçıoğlu'nun kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği öğrenildi.
Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açtı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlu'nun cansız bedeniyle karşılaşıldı. İlk incelemede eski Vali'nin, kapısı kilitli odasında kalbine sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Villanın orta katında meydana gelen olay sırasında Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde olduğu ancak silah sesini duymadığı belirtiliyor.
Polis olayı çok yönlü soruşturuyor.
Hayri Kozakçıoğlu kimdir?
Hayri Kozakçıoğlu, 1938 yılında Manisa İli Alaşehir İlçesi'nde doğdu. İlk ve ortaokulu Alaşehir’de, lise öğrenimini ise İzmir’de yaparak 1955 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini 1955-1959 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı.
Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada (İmroz) ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra 1970 yılında Mülkiye Müfettişliği'ne ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı.
Güvenlik hizmetleri ile ilgili olarak bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra, 1978 yılında Erzurum Valiliği'ne atandı. Daha sonra Vali kadrosu ile 1,5 yıl süre ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa ederek, 12 Eylül 1980'den sonra Adana Valiliği'ne atandı. Üç yıl süre ile Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak 1987 tarihinde Diyarbakır Valiliği görevine başladı. Bu görevi yürütürken 19 Temmuz 1987'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne atandı. 19 Ağustos 1991 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atandı ve 1 Kasım 1995 tarihine kadar bu görevde kaldı.
Hayri Kozakçıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)