BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHayati Yazıcı: Van'daki cinnet hali YSK'nın kararıyla sonlandırıldı----

Hayati Yazıcı: Van'daki cinnet hali YSK'nın kararıyla sonlandırıldı

Hayati Yazıcı: Van'daki cinnet hali YSK'nın kararıyla sonlandırıldı
03 Nisan 2024 - 20:52 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın Van'daki seçim sonuçlarıyla ilgili verdiği kararın isabetli olduğunu söyledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), itiraz üzerine Van İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldırarak, AK Parti adayına verilen Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti. 

İki gündür protestolara neden olan Van'daki krizin bugün YSK kararıyla son bulmasının ardından AK Parti'den yönetiminden çarpıcı bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, X hesabından yaptığı açıklamada, YSK'nın verdiği kararın isabetli olduğuna dikkat çekerken, Van'da yaşananları "Cinnet hali" olarak nitelendirdi.

Yazıcı, Van ile ilgili açıklamasında, "Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

31 Mart'taki yerel seçimde Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın, seçilme hakları dün geri alınmış, Van İl Seçim Kurulu, Zeydan’ın alması gereken mazbatanın 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesini kararlaştırmıştı.

Ne olmuştu?

Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın, seçilme hakları, memnu haklarının iadesi kararının iptal edilmesiyle seçimden iki gün önce geri alındı. Zeydan’ın alması gereken mazbatanın 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesi Van İl Seçim Kurulu tarafından kararlaştırıldı. DEM Parti Van'da 14 ilçenin tamamını kazanarak bir ilke imza atmıştı. Karar sonrası açıklama yapan Zeydan, "Yerel seçimler öncesi bütün mahkeme kayıtlarını ve adli sicil kaydımı sundum. İl seçim kurulu da adaylığımı kabul etti, kimse itiraz da etmedi. Bunu biz UYAP'a yüklendikten sonra öğrendik. Cuma günü 16.55'te Diyarbakır Başsavcılığı memnu haklarımı iade eden mahkemeye, 'Kararı bana bildirmemişsin, bu kararı bildir' diyor. Bu tamamen hukuka aykırı" dedi.

DEM Parti MYK başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçe örgütleri, 3 Nisan'da Van'da protesto kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Van'a gidilmesi için CHP heyeti görevlendirdi. Birçok kentte de protestolar başladı. Van ve Bitlis Valiliği iki kentte 15 gün süreyle gösteri ve yürüyüş yasağı kararı alırken, Siirt'in Pervani ilçesinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Memnu haklar nedir?

Memnu haklar, diğer bir deyişle yasaklanmış haklar, kişinin ceza mahkumiyeti nedeniyle, ceza kanununun dışında farklı kanunlardan kaynaklanan mahrum edildiği haklardır. Memnu hakların iadesi ise, bu hakları geri almak için düzenlenen bir ceza hukuku kurumudur.

YSK yapılan itirazı kabul etti: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

 

İBB Başkanı İmamoğlu mazbatasını aldı

 

Buğra Kavuncu istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)