BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHavada THY kokusu var----

Havada THY kokusu var

Havada THY kokusu var
18 Mayıs 2013 - 16:27 www.finansgundem.com

Eyüp Sabri Tuncer THY’nin kurumsal kokusunu ticarileştirecek. Kozmetikte keçi sütü için de Çeşme’de bir çiftlik kuruldu

Türkiye’nin en eski markalarından Eyüp Sabri Tuncer, 2023 hedefiyle atağa kalktı. Milliyet Gazetesi'nden Serkan Arman'ın haberine göre Ankara merkezli şirket Cumhuriyet’le yaşıt. Eyüp Sabri Bey’in kurduğu markayı bugün Sebahattin Tuncer’in ardından üçüncü kuşak Engin Tuncer yönetiyor. Tuncer 90 yaşındaki markayı dünyaya açmaya hazırlanıyor.
New York’ta bir şirket kurma ve mağaza arayışında olan şirket, Türk Hava Yolları’nın (THY) kurumsal kokusunu da ‘yayacak’. Engin Tuncer, “THY ile işbirliğimizi önemsiyoruz. Şu anda THY uçaklarının business class tuvaletlerinde bizim sabun ve kolonyalarımız var. Bu yolla markamıza karşı bir merak oluştu. Bu arada Gülçiçek Kimya şirketi tarafından hazırlanan THY’nin kurumsal kokusunu da biz ticari hale getireceğiz. Çubuklu koku yapacağız. THY’nin dağıttığı el çantalarına da talibiz” dedi.
Lavanta tarlası...
Dünyada talebin doğal ürünlere doğru kaydığına dikkat çeken Tuncer, ürünlerde kullanmak için yoğun tarım yatırımları yaptıklarını da anlattı. Kozmetik sektöründe keçi sütünün popüler hale geldiğini söyleyen Tuncer, “Çeşme’de 650 keçilik bir çiftlik kurduk. Burada şu an tüketime yönelik et ve süt üretiyoruz. Yakında keçi sütünü kozmetik ürünlerimizde kullanacağız. Ayrıca organik zeytinyağlı sabun çıkardık. Zeytinyağı için Akhisar’da 60 dönümlük bir zeytinlik aldık. Bunun yanı sıra Alaçatı‘da da ürünlerimizde kullanmak üzere bir lavanta bahçemiz var” dedi.
Ulus’tan sonra New York sırada
Eyüp Sabri Tuncer markasının daha çok Anadolu’da güçlü gözüktüğünü belirten Engin Tuncer, bu yıldan itibaren İstanbul ağırlıklı olarak Marmara’ya ağırlık vereceklerini söyledi.
Tuncer, “İhracatı da önemsiyoruz. Gözümüz Ortadoğu ve Afrika pazarında. Şu anda 2.5 milyon dolar civarı bir ihracatımız var. Çok iddialı olacak ama 2023 için 100 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” dedi. Tuncer şu an tek satış mağazası Ankara Ulus‘ta olan ve üretimini de başkentte yapan markanın, dışarıya açılma kapısını New York olarak belirlediklerini söyledi. Engin Tuncer, “New York’ta bulunmamızın şart olduğunu düşünüyorum. Krizde kiralar düştü. Ancak iyi bir yerde dükkan bulamazsak, Macy’s benzeri bir departman mağaza içinde yer alacağız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)