BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHavacılıkta Türk-Rus işbirliği----

Havacılıkta Türk-Rus işbirliği

Havacılıkta Türk-Rus işbirliği
08 Nisan 2013 - 10:40 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Rusya ile geniş kapsamlı bir anlaşmaya imza attı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Rusya ile uçak seferlerinin artırılmasından bağlantılı uçuşlara, hava sahası kullanımından kod paylaşımına kadar detaylı bir anlaşmaya imza attı.
SHGM'den yapılan açıklama göre, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi başkanlığında her iki ülkenin sivil havacılık heyetlerinin katılımıyla İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirilerek, İkili Havacılık Anlaşması imzalandı.
Anlaşmaya göre, İstanbul'dan Krasnodara'a 2, Ufa'ya 2, Kazan'a 4, Omsk'a 4 ilave frekans tahsis edilirken, Trabzon'dan Krasnodar, Rostov ve Sochi'ye 7'şer, Ankara'dan Moskova, Krasnodar, Rostov, Sochi için de 7'şer frekans olmak üzere toplamda 61 frekans ilave hak elde edildi.
Öte yandan, Samsun-Krasnodar ve Türkiye'deki noktalardan Rusya'daki Vladivostok noktasına tayin edilen havayolu sayısı ve frekans kısıtlaması olmaksızın sefer düzenlenebilmesine imkan sağlanırken, Rusya'dan Samsun, Nevşehir ve Gaziantep'e kısıtlama olmaksızın seferler yapılabilmesine karar verildi.
8 ülkeye Rusya üzerinden uçuş
Taraflar, Rusya'nın hava sahasını kullanarak diğer ülkelere yapılacak uçuşlar konusunda da anlaşarak, havacılıkta çok stratejik bir işbirliğine adım attı. Bu kapsamda, Türk havayolu işletmeleri CIS ülkelerine (Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Rusya Federasyonu) uçuşlarında Rostov FIR'ı frekans kısıtlaması olmaksızın kullanılabilecek.Ayrıca, Tokyo, Osaka, Bişkek-Ulanbator seferlerinde haftada 21 frekansa kadar Transsibirya hava sahasından geçiş yapılabilecek. Pekin, Şangay, Seul seferlerinde ise mevcut güzergahlara alternatif olarak Transsibirya hava sahası frekans durumuna bağlı olarak tercih edilebilecek.
Öte yandan, işletmelerin üçüncü taraf dahil olmak üzere kod paylaşımı uygulamalarına katılabilmesine de karar verildi. Her iki ülkenin yoğun uçuş trafiğinin talebe bağlı olarak, düzenli şekilde güncellenmesi ve çözümlerin kısa sürede üretilmesi amacıyla Türkiye ve Rusya arasında yılda en az bir defa bir müzakere yapılması da anlaşmaya eklendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)