BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHatch Yasası ihlal edildi----

Hatch Yasası ihlal edildi

Hatch Yasası ihlal edildi
16 Ekim 2021 - 10:44 www.finansgundem.com

Kar amacı gütmeyen bir etik gözlemci grubu, Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki'nin, Virginia'da Demokrat vali adayı hakkındaki açıklamaları nedeniyle federal yasaları ihlal edip etmediğine dair soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Washington Sorumluluk ve Etik Vatandaşları (CREW), Özel Hukuk Müşavirliği Ofisi'ne (OSC) şikayette bulunduğunu ve Psaki'nin Demokrat aday Terry McAuliffe'nin Virginia'da seçilmesini savunarak Hatch Yasasını ihlal edip etmediğini araştırmasını istediğini aktardı.

2014'ten 2018'e kadar Virginia valisi olarak görev yapan McAuliffe, 2 Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçi Glenn Youngkin ile karşı karşıya gelecek. Anketler ise iki adayında birbirine oldukça yakın olduğunu gösteriyor.

1939 Hatch Yasası, başkan ve başkan yardımcısı dışındaki federal çalışanların seçim faaliyetlerine katılmasını sınırlıyor.

Perşembe günü basına açıklamalarda bulunan Psaki, "Eski Vali McAuliffe'e yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve temsil ettiği gündeme inanıyoruz" dedi.

ABD Sayıştayından Trump hakkında yasa ihlali raporu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)