BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHangi bankalarda kar beklentisi yükseldi?----

Hangi bankalarda kar beklentisi yükseldi?

Hangi bankalarda kar beklentisi yükseldi?
14 Eylül 2021 - 14:07 www.finansgundem.com

Bank of America, Türk bankaları için hedef fiyat güncelledi. Özel bankalar da yukarı yönlü revize yapılırken, kamu bankalarında endeks altı getiri beklentisi açıklandı.

Bank of America (BofA) analisti David Taranto tarafından yayımlanan araştırma raporunda, beklenenden erken normalleşen kredi karşılıkları ve enflasyon endeksli tahvillerden gelen desteklerin, zorlu makroekonomik koşullara rağmen Türkiye’deki özel bankalar için gelir artışına işaret ettiği belirtti.

Raporda, Akbank (#AKBNK), Garanti (#GARAN) ve Yapı Kredi (#YKBNK) için al tavsiyesi verilirken, şirketlerin döviz likiditelerinin, provizyon karşılama oranlarının ve sermayelerinin durumunun olumlu olduğu ifade edildi.

Düşük risk maliyeti, enflasyon (TÜFE) bağlantılı varlıklardan gelen destek ve güçlü komisyon performansının yılın ilk yarısında net faiz marjları üzerinde oluşan baskıyı telafi ederek yüksek performans gösterdiğini belirten Taranto, iyileşen net faiz marjlarının ve komisyonlardaki devam eden performansın kârlılık oranlarında etkili olmasını da beklediklerinin altını çizdi.

Özel bankalar için 2021 yılında hisse başına düşen kâr oranlarında tahminlerini yükselttiklerini belirten analist, kamu bankaları için de bu tahminlerin gelir baskısı nedeniyle endeksin altında bir performans göstermesini beklediklerini belirtti.

Türk bankaları için hedef fiyat ve beklentiler şu şekilde:

TAVSİYE HEDEF FİYAT ÖNCEKİ HEDEF FİYAT
Akbank AL 7,65 6,8
Garanti AL 12,8 10,1
Yapı Kredi AL 3,55 3
İş Bankası Nötr 6,7 6,1
Halkbank Endeks altı getiri 4,65 4,55
Vakıfbank Endeks altı getiri 4 4,1
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adeletmezarda15 Eylül 2021 16:32

    Merhaba İstanbul borsası binek üzeri humarhe gibi kullanıyorlar sazan biti artık gişeleri borsayı yiyenler le paronlar Alain 23 yıldır borsa oynuyorum türk Avrupa böyle adeletsiz humarhane görmedim wegas motekarlo gazinolari soladilari nasip olmasın seytalara

  • Bokio kokio15 Eylül 2021 05:33

    Borsa şişti kapa partisi gidiyor seçim elzem milli ittifak iktidara geliyor mhp nin de milli ittifaka desteği olacak merkez iflas etmiş zaten dünyada tek ,kazteciden merkez müdürü bu kadar yüzde 35 cokertmistti şimdi çekirdek diyo merkez müdürü dünyada böyle hesaplama yok dolar uçuşu kaçınılmaz gibi önce dolar rallisi borsanın çöküşü ardından yeni huzur hükümetiyle borsa rallisi sıra bu 

  • Borsa sana Orsa 14 Eylül 2021 20:47

    Garantide oyun acayip. Rezillikler bini aştı. Dikkat edin

  • mali14 Eylül 2021 20:05

    Üç banka yabancıların hisee oranı yüksek, düşerse beleş almaya kalksak bedelli sermaye artırırlar, bu nedenle bedava verseler alınır mı acaba?

  • Mehmet Baydar 14 Eylül 2021 18:36

    Bir yandan borsalarda Risk artıyor haberleri Öte yandan Amerikan bankasının üç Türk bankası ile ilgili açıklaması Ve nihayetinde Garantide bugünde olan anormal hareketler. Ky dikkatli olmalı, kötü Koookular iyice arttı

  • Amerikan Oyunları 14 Eylül 2021 18:16

    Büyük oyun. Bu Oyunu bu 3 bankayı portföylerinde tutan ortaklıklar planlıyor. İyi şey değil bunlar.

  • ALİ KODUŞ14 Eylül 2021 17:06

    ekim ayının sonundan önce asla bankalar girilmez.o zamana kadar her şey olabilir.ben oyacak çimento ve ülker gıda aldım çünkü dip fiyatlarda olduğunu düşünmekteyim.

  • Xx 14 Eylül 2021 17:05

    Bundan güzel manipülasyon nasıl olur. Bravo B.O. Americaya

  • osman14 Eylül 2021 17:00

    TSKB VE İŞBANKASI ALINIR BEKLENİR. AKBANK VE GARANTİ YANDAŞIN KONTROLÜNE GEÇTİ SİLKELEME YAPILIYOR. HALK VE GARAN KY NİN ELİNDE KALDI.

  • Günaydın14 Eylül 2021 17:14

    Bank of Amerika vs hep birlikte KY e karşı oyunlar döndürüyorlar

  • Mehmet Baydar 14 Eylül 2021 16:39

    Uzun zamandır bu 3 banka hisselerinde anormal hareketler oluyor. Ya yükseltmeye çalışıyorlar yada yükseltip kağıttan çıkmaya.... bank of amercanın açıklaması fazla masum değil... elbette yalın kısa vade fiyat hateketlerine baktığımızda

  • Volkan14 Eylül 2021 14:48

    Yerli mevduat bankaları bu çeyrek iyi gidiyor, yabancı mevduat bankaları yatay, kamu mevduat bankaları bu çeyrek çok geride kalmış gibi. Yerlil özel bankalar kredi kartı ve bireysel krediye ağırlık vermiş olabilir, kamu eski kredilerden dolayı negatif marjda çalışıyor yeni kredi vermemişler, eskilerini yapılandırıyorlar muhtemelen.