BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas saldırısından hemen önce hedge fonlarından kritik hamle!----

Hamas saldırısından hemen önce hedge fonlarından kritik hamle!

Hamas saldırısından hemen önce hedge fonlarından kritik hamle!
11 Ekim 2023 - 11:46 www.finansgundem.com

Dev yatırım bankası Goldman Sachs, Wall Street'teki küresel hedge fonlarının Orta Doğu'daki çatışmalar öncesinde enerji hisselerini satmaya başladığını açıkladı. Peki bu kritik hamlenin ardındaki nedenler nelerdi? İşte detaylar...


Goldman Sachs'ın müşterilere gönderdiği nota göre küresel hedge fon yöneticileri, petrol fiyatının Pazartesi günü varil başına 3 dolardan fazla çıkmasından hemen önce, 6 Ekim'de sona eren haftada emtia piyasasına duyarlı ABD hisse senetlerini artan bir hızla satıyordu. Bu bir düzeltme hareketi olabilir miydi?

Son dönemde başta Rusya ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) olmak üzere bir taraf petrol fiyatlarını artırma çabasındayken ABD, G7 ve diğer batılı ülkeler ise enflasyonun daha fazla artmaması için çeşitli organizasyonlarla piyasayı dengelemeye çalışıyor. Gözlemlenen satış, bu hamle olmasaydı petrol fiyatı çok daha hızlı mı artacaktı? sorusunu gündeme getirdi.

Petrol fiyatlarında yüzlerce kişinin öldüğü Hamas'ın saldırılarının ardından artış geldi. Pazartesi günü ham petrol fiyatındaki artış, Brent'in yaklaşık yüzde 11 düştüğü ve WTI'nin yüksek faiz oranları ve bunların küresel talep üzerindeki etkilerine ilişkin endişeler nedeniyle yüzde 8'den fazla gerilediği Mart ayından bu yana en büyük haftalık düşüş olan geçen haftaki düşüş trendini tersine çevirdi.

Buna karşılık Goldman Sachs'ın ana komisyonculuğundan gelen notta, hedge fonlarının Cuma gününden itibaren kimyasallar, inşaat malzemeleri ve kağıt ürünleri üreten ABD şirketlerinin hisselerinde satışları Haziran başından bu yana en hızlı tempoya çıkardığı belirtildi.

Banka, ABD enerji hisselerinin 6 Ekim'de sona eren haftada art arda ikinci haftada ve önceki sekiz işlem seansında net satış gördüğünü belirtti.

Petrol fiyatı Pazartesi günü yüzde 3'ten fazla artışla varil başına 87,27 dolara yükselmişti. (CNN Türk)

İsrail-Filistin gerilimi petrol fiyatlarını dizginledi

 

İsrail-Hamas çatışmalarında 5. gün: Kara harekatına geri sayım!

 

İsrail'den Hamas’ın kripto para hesaplarına bloke

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)