BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Hakim kararı olmadan evlere girilemez----

​Hakim kararı olmadan evlere girilemez

​Hakim kararı olmadan evlere girilemez
11 Kasım 2013 - 22:10 www.finansgundem.com

Öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Baknaı Güler, “Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez” dedi





İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
NTV’de ‘45 Dakika’ programına katılan Güler, "Hakim kararı olmadan kimse bir eve giremez" dedi.
"Özel hayatın korunması, konut mahremiyeti, bireysel haklar hukukun teminatı altındadır. Anayasanın, kanunun, evrensel hukukun ve tabiki bu yasaları uygulamakla mükellef olan devlet kuruluşlarının teminatındadır" diyen Güler şunları söyledi:
"Özel hayata müdahale anlamında eskisine nazaran alabildiğine özgürlüğe doğru bir gidiş var. AK Parti hükümetleri döneminde, bireysel özgürlüklerin geliştirilmesi anlamında çok köklü reformlar yapıldı.
Son dönemdeki tartışmalara gelince, özel hayatın gizliliğini; yani hem konut dokunulmazlığı hem aile mahremiyeti hem de kişilerin kendi tercihleri... Önemli olan farklılıklarla bilikte yaşamalktır. Bunları içinize sindiremiyorsanız, bunlara tahammülünüz yoksa o zaman ortada hoşgörü yok demektir. Kaldı ki kanunlara teminzat altına alınan bir durumdan bahsediyoruz.
Öğrenci evlerine girilmesi meselesine gelirsek... Konu o kadar karmaşık ele alındı ki. İçişleri Bakanı olarak, ben olaya ilk olarak konut dokunulmazlığının korunması anlamında bnakarım. Vatandaşlara şunu söylüyorum: Kimsenin evine hiç kimse kimse; hangi yetkili olursa olsun hakim kararı olmadan giremez. Bu açık... 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)