BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHakan Atilla'nın Temyiz Talebi reddedildi----

Hakan Atilla'nın Temyiz Talebi reddedildi

Hakan Atilla'nın Temyiz Talebi reddedildi
22 Temmuz 2020 - 14:06 www.finansgundem.com

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde, Rıza Sarraf davasında yargılandıktan sonra 32 ay hapse mahkum olan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın temyiz başvurusu reddedildi

Atilla, bir üst mahkemeye yaptığı başvuruda adil yargılanmadığı ve suçsuz olduğunu öne sürerek kararın bozulmasını talep etmişti.

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesinde görülen davanın savcısı, hakimin verdiği hapis cezasının az olduğu gerekçesiyle kararın bozulması talebiyle başvuruda bulunmuştu. Dava karşılıklı temyiz talepleriyle bir süre devam etmişti. New York Güney Bölgesi Savcılığı, daha sonra bir üst mahkemeye yaptığı itirazı geri çekmişti.

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek için Rıza Sarraf’ın kurduğu şebekenin bir parçası olduğuna hükmederek verilen mahkumiyet cezasını onadı.

İstinaf mahkemesi dün açıkladığı 34 sayfalık gerekçeli kararında, Atilla’nın adil yargılanmadığı gerekçesiyle beraat talebini, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasasının (IEEPA) ihlalinde güçlü deliller olduğu gerekçesiyle reddetti.

Hakim Richard Sullivan, Atilla’nın New York’ta görülen davasında jüri heyetinin kararını destekleyecek yeterli kanıtın olduğu sonucuna varıldığını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)