BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGürcistan'a vize serbestisi sorunu----

Gürcistan'a vize serbestisi sorunu

Gürcistan'a vize serbestisi sorunu
27 Mart 2018 - 08:50 www.finansgundem.com

AB'nin Gürcistan'a uyguladığı vize serbestisi rejimi suistimale uğruyor

Avrupa Birliği'nin tanıdığı vize serbestisi rejimini suistimal eden Gürcistan vatandaşlarının sayısı artınca Gürcü yetkililer uyarıldı. Almanya son olarak vize rejimini ihlal eden 50 Gürcü vatandaşını sınırdışı etti.

Ülkede bazı eyaletler Gürcistan'a tanınan vize serbestisinin iptal edilmesini istiyor. Ülkeye turist olarak gelip sığınma talep edenlerin sayısının artması ve "yeraltı dünyasının" da serbest seyahat rejiminden faydalanmaya çalışması Almanya'da pek çok eyaleti alarma geçirmiş durumda.

Yetkililer sadece Ocak ayında 700 Gürcü vatandaşının sığınma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Konuyu haberleştiren Nezavisimaya Gazeta tüm başvuruların reddedildiğini yazıyor.

Fransız yetkililer de Gürcü vatandaşlarından gelen sığınma başvurularının reddedileceğini açıkladı. Yetkililer söz konusu başvuruların temelsiz ve keyfi olmasından şikayetçi.

Avrupa Birliği'nin 25 Mart 2017'de Gürcistan vatandaşlarına tanıdığı serbest seyahat hakkından bugüne kadar 170 bin civarında insanın faydalandığı bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)