BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüneydoğulu işadamı tefeciye mahkum----

Güneydoğulu işadamı tefeciye mahkum

Güneydoğulu işadamı tefeciye mahkum
24 Eylül 2013 - 08:23 www.finansgundem.com

Yüksek risk primini bahane edip Güneydoğu'ya kredi musluklarını açmakta direnen bankalara iş dünyası isyan etti

Güneydoğu'da teşvik paketiyle başlayan ve çözüm süreciyle güç kazanan yatırım hamlesi, bankaların kredi vermedeki aşırı temkini nedeniyle sekteye uğruyor. Sabah'ın haberine göre, çözüm sürecine yatırımla destek vermek isteyen birçok sanayici, bankalardan yeterince destek görememekten şikâyetçi. Bankaların bölgedeki yatırımcılara yüksek risk primi bahanesiyle ipotek tutarının yarısı kadar kredi kullandırması işadamlarını zora sokuyor. İşadamları bu durumun kendilerini tefecilerin kucağına düşürdüğünü söyledi.
MECBUR KALIYORUZ
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, bankacıların bölgede yatırım yapmak isteyen sanayiciye, ciddi bir finansman sıkıntısı yaşattığını dile getirdi. Bu nedenle işadamlarının yatırımlarını özkaynakla finanse etmeye çalıştığını ifade eden Sayar, "Finansman sorununu çözemeyen sanayici mecburen tefeciden para alıyor. Bankaların olumsuz tutumu sanayicimizi tefecinin kucağına attı" diye konuştu.
Sayar, son dönemde yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımcıların Diyarbakır'a büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Hükümetin bankalardan şirketlerin geçmişe dönük sicillerini silmesini istediğini hatırlatan Sayar, buna rağmen finans kurumlarının eski sicile göre işlem yaptığını kaydetti. Sayar, sorunları görüşmek üzere ay sonunda bankalarla bir araya geleceklerini aktardı.
KREDİ FAİZİNİ YÜKSEK TUTUYORLAR
Diyarbakır'ın Türkiye ekonomisine yüzde 1.2 katkı sağladığını anlatan Başkan Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüksek oranı bankalar değerlendirmeye almıyor. Teminat olarak gösterilen arsa bedellerini düşük tutup kredi faizini yükseltiyorlar."
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faik24 Eylül 2013 10:50

    bankaları bu konuda haklı görüyorum.gerçekten riskli.ilgili yerlerde bankaların kredi faaliyetlerinde arsa değerlerini düşük tutması son derece normal.

  • veli24 Eylül 2013 10:46

    Güneydoğulu iş adamları ve esnafa kredi vermeyen bankaların yüzünden tefecilerin eline düşen Doğulular için durum vahim gelen vuruyor giden vuruyor.