BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'den Polonya'ya tedarik izni----

Güney Kore'den Polonya'ya tedarik izni

Güney Kore'den Polonya'ya tedarik izni
09 Mart 2023 - 01:38 www.finansgundem.com

Güney Kore yönetiminin, Polonya'nın Ukrayna'ya Güney Kore menşeili bileşenleri içeren obüsleri tedarik etmesine izin verdiği bildirildi.

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi'nden (DAPA) bir temsilcinin gazeteye yaptığı açıklama üzere Seul yönetimi, Güney Kore menşeili bileşenleri içeren Krab obüslerinin Polonya'dan Ukrayna'ya tekrar ihraç edilmesini onayladı.

Polonya’nın ürettiği Krab kundağı motorlu obüslerinde, Güney Kore menşeili K9 Thunder obüsünün lisanslı şasisi ve aynı şekilde lisans ile üretilen İngiliz AS-90 taret sistemi kullanılıyor. Polonyalı obüs üreticisi Huta Stalowa Wola, Samsung Techwin şirketi ile 2014 yılında Polonya'da Güney Kore şasisinin lisanslı üretimi ile ilgili sözleşme imzalamıştı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Polonya, mayıs 2022’de Ukrayna’ya 18 adet Krab obüsünün tedarik edileceğini duyurmuştu. Ancak Güney Kore daha önce kendi teknolojilerinin kullanıldığı silahların tekrar ihracatına izin verdiğini daha önce resmi olarak açıklamamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen yılın ekim ayında Valday Tartışma Kulübü’nde yaptığı konuşmada Güney Kore'nin Ukrayna'ya silah tedarik etmesi halinde Moskova ile Seul arasındaki ilişkilerin bozulacağını ifade etmişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol bu açıklamaya yanıt olarak Kiev’e yapılan teslimatların tamamen insani amaçlı olduklarını ve asla silah tedari edilmediğini duyurmuştu. Kasım ayında da Güney Kore Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ölümcül silah tedarikinin imkansızlığına ilişkin tutumlarında değişiklik olmadığını açıklamıştı.

Rusya: Ukrayna istihbaratının suikast girişimi önlendi

 

Vucic: Rusya'ya da Ukrayna'ya da silah satmadık

 

Trump: Rusya - Ukrayna savaşını bir günde çözerim

 

ABD: Çin'i Rusya'ya silah vermekten caydıracak askeri seçenek yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)