BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGüney Kore'den Kuzey Kore'ye dijital hırsızlık suçlaması----

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye dijital hırsızlık suçlaması

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye dijital hırsızlık suçlaması
22 Aralık 2022 - 15:26 www.finansgundem.com

Güney Kore, Kuzey Koreli hackerlerin 1 milyarı aşkın dijital parayı çaldığını iddia etti. Hırsızlığın büyük bir bölümünün bu sene içinde yapıldığı düşünülüyor. Uzmanlar dijital parada güvenliğin önemli olduğu vurgusunu yapıyor.

Güney Kore istihbaratı, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının dijital para ve mal varlığını "çaldığını" duyurdu. Dijital "hırsızlığın" yarısından fazlasının ise bu yıl gerçekleştiği açıklandı. Yetkililer, 2017'den bu yana gerçekleşen dijital para ve malvarlığı "hırsızlığının" 1,2 milyar doları bulduğunu vurgularken, gelecek yıl bilgisayar korsanlarının bu faaliyetlerinin artmasının beklendiğini kaydetti.

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin, nükleer programını finanse etmek ve Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarıyla Kovid-19 salgınının olumsuz mali etkilerini gidermek için dijital para ve mal varlıklarını çalmaya yönelik faaliyetlerini artırdığı uyarısında bulunuyor.

BM, 2016-2017'de Kuzey Kore'nin kömür, tekstil ve deniz ürünleri başta olmak üzere bazı ihracat mallarına yasak getirmişti.

Güney Kore ekonomisinde yavaşlama bekleniyor

 

Güney Kore'de işsizlik yükseldi

 

Kuzey Kore, casus uydusu için çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)