BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore'de sanayi üretimi artıyor----

Güney Kore'de sanayi üretimi artıyor

Güney Kore'de sanayi üretimi artıyor
30 Ocak 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Güney Kore'de sanayi üretimi aylık yüzde 1 yükseldi

Güney Kore'de sanayi üretimindeki yükseliş Aralık ayında önceki üç ayda olduğu gibi yükseliş gösterdi. Bununla birlikte sanayi üretimi aralık ayında bir önceki ayın altında bir yükseliş yaşadı Güney Kore istatistik kurumunun açıklamasına göre Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki ayın yüzde 1 oranında üzerinde kaldı. Kasım ayında üretim yüzde 2.6 artmıştı. Ancak analistlerin beklentileri Aralık ayı sanayi üretiminde yüzde 1 düşüş yaşanacağı yönündeydi.
Güney Kore'de cari işlemler fazlası geriledi
Güney Kore'de cari işlemler fazlası Kasım ayında rekor bir seviyeye ulaşmasının ardından Aralık ayında çalışma günü sayısının az olmasının etkisiyle geriledi.
Merkez Bankası'nın açıklamasına göre Aralık ayında cari işlemler fazlası 2.25 milyar dolar oldu. Bir önceki ayda ise cari fazla 6.91 milyar dolarla rekor seviyede olmuştu.
2012 yılının tamamında ise 43.25 milyar dolar cari fazla oluştu. Bu rakam bir yıl içinde oluşan en yüksek düzeydeki cari fazlayı ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)