BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore'de işler yolunda----

Güney Kore'de işler yolunda

Güney Kore'de işler yolunda
01 Nisan 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Güney Kore Mart ayında dış ticaret fazlası verdi

Güney Kore ekonomisi önceki 13 ay boyunca olduğu gibi Mart ayında da dış ticaret fazlasıu verdi. İhracat beklentilerin altında bir artış yaşamış olsa da ithalatın beklentilerin üzerinde bir düşüş yaşaması ülke ekonomisinin dış ticaret fazlası vermesinde etkili oldu.
Ekonomi enformasyon bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.4 oranında artışla 47 milyar 496 milyon dolar oldu. İthalat ise yüzde 2 oranında gerileyerek 44 milyar 139 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Bunun sonucunda ülke ekonomisi Mart ayında 3 milyar 357 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. Güney Kore'nin dış ticareti 2012 Şubat ayından bu yana fazla veriyor.
Güney Kore'de HSBC PMI son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı
Güney Kore'de imalat sektörü faaliyetleri bir önceki ay olduğu gibi Mart ayında da toparlanma gösterdi. HSBC tarafından hesaplanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi PMI Mart ayında son bir yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 52.0 değerini aldı. Endeks Şubat ayında 50.9 seviyesindeydi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)