BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore'de büyüme düşük kaldı----

Güney Kore'de büyüme düşük kaldı

Güney Kore'de büyüme düşük kaldı
26 Mart 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Güney Kore finansal krizden bu yana en düşük hızında büyüdü

Asya'nın en büyük 4. ekonomisi GÜney Kore ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte küresel resesyondan bu yana en düşük hızında büyüyerek, yeni hükümetin teşvik uygulaması gerekliliğini vurguladı ve yendeki zayıflamanın ülkenin ihracatı üzerindeki olumsuz etkisine ilişkin endişeleri artırdı.
Güney Kore Merkez Bankası'nın verilerine göre Güney Kore'nin gayrisafi yurtiçi hasılası yıllık bazda yüzde 1.5 artış kaydederek, Ocak'taki ilk tahminler ile aynı seviyede kaldı. GSYH 3. çeyrekten yüzde 0.3 büyüme kaydederek, 2009'dan bu yana en düşük büyüme hızına işaret etti.
Güney Kore ekonomisinin büyümesindeki yavaşlama, ülkenin yeni başkanı Park Geun Hye'nin önümüzdeki hafta ek bütçe açıklama gerekliliğini güçlendirdi. Yavaş büyüme, Maliye Bakanı Hyun Oh Seok'un 23 Mart'ta won karşısında yen karşısında yüzde 18 zayıflayan yenin Güney Kore'nin ihracatı için kırmızı alarm olduğunu söylemesinin ardından faiz indirimi baskısını da artırdı.
Nisan ya da 2. çeyrekte faiz indirimi yapılmasının mantıklı olacağını belirten Woori Investment & Securities Co.'nun Seul'daki ekonomistlerinden Sun Yoo,faiz indiriminin yakın zamanda gelecek olan teşviklerin etkisini de en üst seviyeye taşıyacağını savundu.
Yen, son 6 ayda tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Won bugün 11:51 itibariyle dolar karşısında yüzde 0.1 yükseldi; Kospi Endeksi de dünkü yüzde 1.5'lik artışının ardından bugün de yüzde 0.3 kazanç sağladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)