BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore wonu liman oldu----

Güney Kore wonu liman oldu

Güney Kore wonu liman oldu
24 Ekim 2013 - 07:45 www.finansgundem.com

Altın ve doların yatırımcısını sevindirmedi son dönemde piyasalardaki yeni güvenli limanın Güney Kore wonu olduğu belirtildi

Piyasalar son dönemde güvenli liman adreslerini altın ve dolardan başka bir para birimine çevirdi. Fransız banka Societe Generale’in analistleri müşterilerine geçtikleri bir notta, Güney Kore para birimi wonun yeni güvenli liman olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti. Bankanın analistlerinden Suktae Oh, “Emtiadaki fiyat hareketleri böyle devam ederse ve dolar/won paritesi mevcut seyrini korursa, wonun yeni güvenli liman olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Oh, “Won Ağustos’tan bu yana dolar karşısında değerleniyor. Diğer gelişen ülke para birimlerinin seyrine bakıldığında, wonun güvenli liman yatırım aracı işaretleri verdiği görülebilir” diye devam etti.
MORGAN STANLEY DE GÜNEY KORE’Yİ ÖVDÜ
Son olarak ABD’li banka Morgan Stanley analistleri de wonu değil ama Güney Kore’yi güvenli liman olarak tanımlamıştı. Banka analistleri müşterilerine geçtiği notta, “Diğer gelişen ülkelere bakıldığında, Güney Kore’de bir varlık balonu riski yok. Güney Kore büyük önümüzdeki üç yılda varlık fiyatlarında düzeltme değil iyileşme görecek ülkelerden biri olacak” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne alaka24 Ekim 2013 11:58

    Adamlar çalışıyor üretiyor(teknoloji) refahı artıyor. Tabii ki geleceğine güven duyulur

  • AYDIN UÇAR24 Ekim 2013 08:53

    GÜNEY KORE MERKEZ BANKASI kasasında daha fazla altın bulundurduğu için bu won değer kazanmış olabilir. Çünkü geçen yıllarda merkez bankasının altın alımı yönündeki politikaları medyaya yansımıştı.