BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore iyi büyümeyi yakaladı----

Güney Kore iyi büyümeyi yakaladı

Güney Kore iyi büyümeyi yakaladı
25 Nisan 2013 - 06:49 www.finansgundem.com

Hükümet harcamaları ve ihracatçıların direnci sayesinde Güney Kore ekonomisi ilk çeyrekte son 2 yılın en hızlı büyümesini kaydetti

Asya'nın en büyük 4. ekonomisi Güney Kore, hükümetin harcamalarını önden yapması ve ihracatçıların, Japon rakiplerini destekleyen yendeki zayıflamayı bertaraf etmeyi başarması sayesinde ilk çeyrekte son 2 yılın en hızlı büyümesine işaret etti.
Kore Merkez Bankası'nın verilerine göre gayrisafi yurtiçi hasıla Ocak-Mart döneminde, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0.9 büyüdü. Güney Kore 4. çeyrekte yüzde 0.3 büyüme kaydetmişti. Bloomberg anketine katılan 15 ekonomistin medyan tahmini, ülkenin yüzde 0.7 büyüyeceği yönündeydi.
Asya'nın dördüncü büyük ekonomisinin, yendeki düşüş, rekor seviyeye tırmanan hanehalkı borçları ve durağan konut piyasasından kaynaklanan sıkıntılarının olmasından ötürü Güney Kore Başkanı Park Geun Hye bu ay 15 milyar dolarlık ekstra bütçe ve emlak teşvik paketi açıkladı. Güney Kore'nin bugünkü verileri, ülkenin merkez bankası başkanı Kim Choong Soo üzerindeki faiz indirimi baskısını da azaltabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)