BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore faizleri indirebilir----

Güney Kore faizleri indirebilir

Güney Kore faizleri indirebilir
04 Nisan 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Güney Kore hükümeti, merkez bankası üzerindeki faizleri indirme baskısını artırdı

xPara politikası toplantılarının 1 hafta öncesinde Güney Kore Merkez Bankası yetkilileri üzerindeki baskısını artıran Seul hükümeti, merkez bankasının faizleri indirme konusundaki isteksizliğini aşmasının gerektiğinin sinyalini verdi.
Güney Kore Başkanı Park Geun Hye'nin baş ekonomi danışmanı Cho Won Dong dün hükümetin tahvil çıkarmak zorunda kalabileceğine dikkkat çekerek, Kore Merkez Bankası'nın faiz indirmesinin daha iyi olacağını söyledi.
Şubat'ta likiditenin bolluğundan bahseden Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo, yeni hükümetin 2. yarıda yavaşlamayı önlemek üzere teşvikleri artırma hamleleriyle karşı karşıya bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi politikası direktörü Lawrence Summers'ın 1993'teki çalışmasına göre, merkez bankalarının hükümetlerden bağımsızlığı, düşük enflasyon ile ilişkilendiriliyor.
Böyle bir baskının 90'lardan bu yana görülmediğinin altını çizen Hanwha Investment&Securities Co.'nun sabit getirili varlık analistlerinden Kong Dong Rak, merkez bankasının Ocak ve Şubat ayı toplantısı tutanakları ve Kim'in son açıklamalarının faiz indirimine çok fazla istekli olmadıklarını gösterdiğini, bu nedenle Faiz indirmenin "bağımsızlığı kaybetmek" olarak algılanacağını söyledi.
Yeni Cephe Partisi'nin lideri Lee Hahn Koo 1 Nisan'da merkez bankasına faiz indirimi ya da ufak ölçekli şirketlerin kredi limitlerinin artırılması gibi teşvik önlemlerini gözden geçirmesi çağrısında bulunmuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)