BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore Adalet Bakanı istifa etti----

Güney Kore Adalet Bakanı istifa etti

Güney Kore Adalet Bakanı istifa etti
14 Ekim 2019 - 10:32 www.finansgundem.com

Güney Kore'de ailesinin adı yolsuzluk iddialarına karışan ve uzun süredir istifa çağrısı yapılan Adalet Bakanı Ço Kuk görevinden ayrıldı.

Yonhap haber ajansı, Adalet Bakanı Ço Kuk’un istifa ettiğini duyurdu. Ço yaptığı açıklamada, savcılığın ailesi hakkında ‘finansal suç ve akademik alanda ayrımcılık’ iddialarıyla ilgili soruşturma yürütmesini gerekçe göstererek görevini bıraktığını belirtti. 

Ülkede adalet sisteminde reformların hayata geçirilmesi için çaba sarf eden Ço, "Ailemle ilgili soruşturma nedeniyle insanlardan af diliyorum ancak adalet bakanı olarak reformlarla ilgili elimden geleni yaptım. Artık rolüm bitti" dedi.

Ço, ‘zor ve acılı zamanlar geçiren ailesiyle ilgileneceğini’ ifade etti.

HAFTALARDIR EYLEM YAPILIYOR

9 Eylül’de Adalet Bakanlığına atanan Ço Kuk’un eşi, kızı ve oğlu, haklarındaki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla savcıya birçok kez ifade vermişti. 

Eşi öğretim üyesi olan Ço'nun kızının üniversiteye kabulünde ayrıcalıklı davranıldığı ve aile yatırımlarında usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyordu.

Kore Özgürlük Partisi'nin (LKP) Genel Başkanı Hwang Kyo-ahn, Ço'ya istifa çağrısında bulunarak başkent Seul'de devlet başkanlığı binası önünde bir diğer parti üyesine saçını kazıtmasıyla gündeme gelmişti.

Seul da haftalardır, Ço'ya destek veren hükümet yanlısı göstericiler ile onun istifasını isteyen hükümet karşıtı göstericilerin eylemlerine sahne oluyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)