BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'ı rahatlatacak karar----

Güney Kıbrıs'ı rahatlatacak karar

Güney Kıbrıs'ı rahatlatacak karar
10 Aralık 2013 - 06:48 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanları, Kıbrıs Rum kesimini kurtarma paketi kapsamında yeni kredi diliminin serbest bırakılmasını onayladı

Eurogrup toplantısının ardından yapılan açıklamada, Kıbrıs Rum kesimine yıl sonunda Euro Bölgesi’nin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması'nın 100 milyon euro ödemesine karar verildiği belirtildi. IMF’nin de Aralık ayı Rum yönetimine 86 milyon euroluk yeni kredi dilimini serbest bırakması bekleniyor.
Yunanistan konusunda mesajlar veren Eurogrup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, ülkeye verilmesi planlanan 1 milyar euronun Aralık ayı sonuna dek serbest kalabileceğini belirtti.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, Yunanistan’ın çabalarından övgüyle bahsedereki ülkenin muhteşem bir ilereme süreci katettiğini vurguladı.
Ayrıca troyka yetkililerinin bugün Atina’da Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın hükümetinin yetkilileri ile bir araya gelineceği de açıklandı.
Borç krizinin başlangıcından bu yana yaklaşık 240 milyar euroluk yardım alan Yunanistan’da işsizlik hâlen 27.3’lerde seyrediyor.
Euro Bölgesi maliye bakanlarının AB'de bankacılık birliğinin inşası da ele alınırken, Almanya'nın çekinceleri nedeniyle ilerleme sağlanamadı.
Bankacılık birliğini 2015 başında hayata geçirmeyi hedefleyen Avrupa Birliği, banka zararlarının kime yükleneceği konusunda görüş ayrılığı yaşıyor.
Almanya, diğer ülkelerdeki bankacılık zararlarının faturasını halkına ödetmek istemiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)