BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'a olumlu görüş----

Güney Kıbrıs'a olumlu görüş

Güney Kıbrıs'a olumlu görüş
05 Ağustos 2013 - 06:29 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs, Troyka'nın ilk testini geçti

Troyka heyetinin Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği ilk denetleme ve değerlendirmenin olumlu sonuçlanmasının ardından, memorandumun güncellendiği belirtildi.
Güney Kıbrıs'ta sermayenin dolaşımına uygulanan kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılmasının öngörüldüğü güncellenmiş memorandumda, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yol haritasının ise 15 Ağustos tarihine kadar hazırlanmış olması gerektiği vurguladı.
Yeni memorandumda Rum hükümetinin kara para aklanması konusundaki yasalarını modernleştirmesi, bankaların her üç ayda bir kamuoyuna bilanço açıklaması gibi birçok koşulun bulunduğu da bildirildi.
ANASTASİADİS UMUT MESAJI VERDİ
Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün Troyka'nın temasları ve yeni memoranduma ilişkin Rum siyasi parti başkanlarına bilgi verdi.
Anastasiadis, iyimserlik mesajları verdiği açıklamasında, Troyka'nın ilk testini yüksek notla geçtiklerini belirterek Rum meclisi ve siyasi partilere, takındıkları sorumlu davranıştan ötürü teşekkür etti.
Anastasiadis, Troyka'nın ilk denetlemesinden başarıyla çıkmış olmalarından ötürü mutlu olduğunu vurguladı ancak bu sonucun, kararlılıklarını ortadan kaldırmaması gerektiği ifade etti.
Rum lider ayrıca, bütçede gerekli kalemleri sağlamak için devlette tasarrufa gidileceğini belirterek "Devlet obez bir insan gibi, daha sağlıklı olabilmesi için yağlarının alınması gerek." şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)