BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'a IMF'ten onay----

Güney Kıbrıs'a IMF'ten onay

Güney Kıbrıs'a IMF'ten onay
16 Mayıs 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

IMF Güney Kıbrıs'a 86 milyar euroluk ödeme yapılmasını öngören kurtarma planını onayladı

IMF Çarşamba günü Güney Kıbrıs'a anında ödenilmek üzere Euro Bölgesi'ne vereceği 86 milyar euroluk kurtarma paketi katkı payını onayladı.
IMF'nin 1 milyar euroluk kredi programı, Avrupa Birliği ile 10 milyar euroluk kurtarma fonunun bir parçası. Euro Bölgesi'ndeki yetkililer Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketini onaylayarak, bu hafta ödemelerinin ilk taksidini verdi.
Güney Kıbrıslı yetkililer dün erkesn saatlerde ekonomilerinin ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 4.3 daralarak, neredeyse 2 yıldır her çeyrek daraldıklarına işaret etti. Güney Kıbrıs,en büyük 2 bankasının Yunan hazine tahvillerindeki zararı karşılayamaması üzerine Avrupalı ortakları ve IMF'den kurtarma alan 5. Euro Bölgesi ülkesi.
IMF, kredinin, ülkenin finansal sisteminde istikrar sağlanmasını, mali sürdürülebilirliğe ulaşılmasını ve halkın refahını koruyarak ekonomik toparlanmanın desteklenmesini hedeflediğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)