BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs yardım isteyecek----

Güney Kıbrıs yardım isteyecek

Güney Kıbrıs yardım isteyecek
12 Nisan 2013 - 12:23 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Anastasiadis, Avrupa Birliği'nden ekstra yardım isteyeceğini söyledi

Güney Kıbrıs Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, Euro Bölgesi kurtarma yardımının felç edici şartları ile karşı karşıya olduklarını belirterek, Barraso ve Van Rompuy'dan ekstra yardım talep edeceğini söyledi.
Anastasiades, hali hazırda AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüştüğünü ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'a mektup göndereceğini söyledi.
Anastasiades, göndereceği mektuplarda Güney Kıbrıs'a yönelik AB politikasının değişmesi ve ekstra yardım verilmesi ihtiyacını vurgulayacağını belirtti.
EUROGROUP GÜNEY KIBRIS'I GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANIYOR
Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketinin büyüklüğü ilk düşünülenden 6 milyar euro daha fazla olduğuna yönelik haberlerin ardından Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketini görüşmek için Cuma günü toplanıyor.
Dublin'de yapılan toplantıda Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliği ve IMF'nin ortaya koyduğu kurtarma paketine katkısını nasıl artırılabileceği görüşülecek.
Geçtiğimiz ay devreye soktuğu sermaye kontrollerini gevşeten Güney Kıbrıs'ın kreditörlerine göre ülkenin kurtarma maliyeti 17.5 milyar eurodan 23 milyar euroya çıktı.
Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliği ve IMF'den 10 milyar euroluk kurtarma paketini alabilmesi için geri kalan 13 milyar euroluk kısmı bulması gerekiyor.
''GÜNEY KIBRIS'A VERİLECEK YARDIM ARTTIRILMAYACAK"
Liderlerden ilk gelen açıklamalarda Lüksemburg Maliye Bakanı, ''Güney KIbrıs'a verilecek yardım 10 milyar euro, bu rakam artırılmayacak'' dedi. İrlanda Maliye Bakanı ise, Güney Kıbrıs konusunun bugün temel olmayacağını belirtti.
Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Güney Kıbrıs ile yapılan mutabakat zaptı üzerinde bugün anlaşmaya varılmasını beklediğini belirtti.
Güney Kıbrıs Maliye Bakanı, ''Gelecek günlerde ülkemizdeki uluslararası bankalardaki kısıtlamaları gevşetmenin yollarına bakacağız'' dedi.
G.Kıbrıs Maliye Bakanı gelecek haftalarda kredi yapılandırması için Moskova'ya gitmeyi planlıyor
Bakan, ''Draghi'den mektup aldım. Merkez Bankası’nın bağımsızlık kuralları konusunda ECB mektubu bizimle paralel. Merkez Bankası’nın hükümetle işbirliği gerekliliğine ihtiyacını vurguluyoruz. Mevduat sahiplerinin kurtarmaya katılımları nedeniyle daha yüksek finansman ihtiyacı ortaya çıktı'' diye konuştu.
Almanya Maliye Bakanı, "Güney Kıbrıs anlaşmasını gelecek hafta Bundestag'a sunmayı planlıyoruz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)