BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs altın satmaya kararlı----

Güney Kıbrıs altın satmaya kararlı

Güney Kıbrıs altın satmaya kararlı
15 Nisan 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Georgiades ülkenin kurtarma paketinde altın satışlarını da hesaba kattıklarını söyledi

Kurtarma paketinin fonlanması için altın satılması konusunda merkez bankası başkanı ile karşı karşıya gelen Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Haris Georgiades, hükümetin kurtarma yardımının fonlanmasında altın satışlarını da hesaba kattığını belirtti.
Avrupa Komisyonu'nun 9 Nisan tarihli değerlendirmesi Güney Kıbrıs'ın rezervler fazlasından 400 milyon euroluk altın satacağını söyleyerek, altın vadelilerinin son 5 ayın en sert düşüşünü kaydetmesine neden oldu.
Açıklamanın ardından Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı rezervlerden satış yapmayı düşünmediğini söyledi.
Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısının öncesinde Dublin'de röportaj veren Georgiades, böyle bir hedefleri olduğunu ve buna ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Georgiades, kurumların etkin bir şekilde çalışması ve işbirliği yapmasının çok önemli olduğunu savundu.
Güney Kıbrıs Başkaı Nicos Anastasiades, Euro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu'ndan gelecek 10 milyar euroluk kurtarma yardımını almaya çalışıyor. Ülkenin bu yardımı alabilmesi için aralarında 100,000 euronun üzerindeki mevduat sahiplerinin vergilendirilmesi ve varlık satışlarının da yer aldığı bir dizi araç vasıtasıyla 7 milyar milyar euro daha bulması gerekiyor.
Dünya Altın Konseyi'nde göre Güney Kıbrıs Merkez Bankası, ülkenin 13.9 metrik tonluk altın stoklarını yönetiyor.
Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Panicos Demetriades, Kıbrıs Rum Hükümeti'nin, kendisinin izni olmadan altın satma hakkının olmadığını söyleyerek, yönetimin kendisini plana dahil etmediğinin sinyalini verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)