BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kıbrıs altın pasaport programını kaldırdı----

Güney Kıbrıs altın pasaport programını kaldırdı

Güney Kıbrıs altın pasaport programını kaldırdı
15 Ekim 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

Kıbrıs Cumhuriyeti yatırım karşılığı vatandaşlık ve Avrupa Birliği (AB) pasaportu imkanı sunan 'altın pasaport' programını kaldırdı

Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı resmi twitter hesabından salı günü yapılan açıklamayla yatırım programının 1 Kasım 2020'dan itibaren kaldırılacağı duyuruldu. Açıklamada "Bakanlar Kurulu, Maliye ve İçişleri Bakanlığının söz konusu programın kötüye kullanılması nedeniyle kaldırılması hakkındaki teklifini onayladı." ifadesi kullanıldı.
 
'Altın pasaport' olarak adlandırılan yasa, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 2 milyon 150 bin euroluk (yaklaşık 20 milyon TL) bir yatırım paketi ile Kıbrıs vatandaşı olma imkanı sunuyordu.

Yatırım yoluyla AB pasaportu almak isteyenlerden en az 2 milyon euro değerindeki gayrimenkul satın alınmasının yanı sıra araştırma ve geliştirme fonuna ve Arazi Geliştirme Kurumu'na 75'er bin euro bağışta bulunma şartı isteniyordu.

Gizli kamera görüntüleri programın sonunu getirdi
'Altın pasaport' programı iptali, Kıbrıslı yetkililerin pasaportları sabıka kaydı olan bir Çinli iş insanına sattığı anları kayıt altına alan gizli kamera görüntülerinin basına sızmasının ardından geldi.

Al Jazeera'nın pazartesi günü yayınladığı görüntülerden sonra Parlamento Başkanı Demetris Syllouris görevinden istifa etti.
 
AB Komisyonu sözcüsü Christian Wigand görüntüler hakkında, "Üst düzey yetkililerin mali kazançlar sağlamak uğruna Avrupa vatandaşlığı ile nasıl ticaret yaptıklarını şaşkınlıkla izledik," açıklamasında bulundu.

Rum kesiminde skandal! Suçlulara AB pasaportu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)