BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'dan çağrı: Acilen kısıtlamalar kaldırılsın!----

Güney Afrika'dan çağrı: Acilen kısıtlamalar kaldırılsın!

Güney Afrika'dan çağrı: Acilen kısıtlamalar kaldırılsın!
29 Kasım 2021 - 01:04 www.finansgundem.com

Güney Afrika Cumhuriyeti, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Omicron varyantı nedeniyle kendisine seyahat kısıtlamaları uygulamaya başlayan ülkelerden geri adım atmalarını istedi

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ulusa sesleniş konuşmasında, Güney Afrika'ya uygulanan seyahat kısıtlamalarını "haksızlık" ve "ayrımcılık" olarak nitelendirdi.

Ramaphosa, "Ülkemize ve Güney Afrika'daki kardeş ülkelere seyahat kısıtlamaları uygulayan tüm ülkeleri, ekonomilerimize ve halkımızın geçim kaynaklarına daha fazla zarar vermeden, kararlarından acilen geri dönmeye ve kısıtlamaları kaldırmaya çağırıyoruz." dedi.

Kısıtlamaların, Kovid-19'dan etkilenen Güney Afrika ülkelerinin ekonomisini daha çok etkileyeceğine dikkati çeken Ramaphosa, bu durumun ülkelerin salgınla mücadele kapasitesini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Rampohosa, "Bir avuç ülkeye seyahat yasakları getirmenin bu varyantın yayılımını durduracağına inanmak saflık olur. Dünyanın geri kalanını kapatan bir ada ülkesi değilseniz bu virüs dünyaya yayılacaktır." ifadesini kullandı.

Aralarında Türkiye, İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, 25 Kasım'da Omicron varyantının tespit edilmesini takiben Güney Afrika Cumhuriyeti başta olmak üzere bazı Afrika ülkelerine seyahat kısıtlamaları getirmişti.

Cumhurbaşkanı Ramaphosa ayrıca, Güney Afrika'nın Omicron varyantı nedeniyle Kovid-19 tedbir seviyesini yükseltmeyeceğini açıkladı.

Güney Afrika, halihazırda 00.00-04.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağını içeren ve en alt tedbir seviyesi olan 1'inci seviye tedbirleri uyguluyor.

Güney Afrika'dan 'Omicron varyantı' çıkışı: Suçlu mu olduk?

 

Güney Afrika'ya korona seferi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASO 29 Kasım 2021 08:39

    omikron aids'li hastalardan bulaşan korona ile harmanlanmış bir varyant. Siz neyden bahsediyorsunuz ? afrika kıtası şuan seyahat için en tehlikeli bölge, dalga mı geçiyorsunuz ?  Bence bizim acilen JAPONYA'ya benzer uygulamaları devreye sokmamız lazım. Yurt dışı gelenler havaalanında bekletilmeli, direkt veya aktarmalı da olsa Afrika uçuşları kaldırılmalı. Çok tehlikeli.... Önlemler sadece mesafe ve aşı ile olmuyor. Zaten vatandaşımız maske takmıyor aşı oldum bana bişey olmaz diyor. Cehalet kaynıyor adeta....Dikkat edin...