BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'da da korona virüs tespit edildi----

Güney Afrika'da da korona virüs tespit edildi

Güney Afrika'da da korona virüs tespit edildi
05 Mart 2020 - 16:38 www.finansgundem.com

Çin'de başlayan korona virüs salgını Güney Afrika'ya da sıçradı. Virüs tespit edilen kişinin bu ay başında 10 kişilik bir grupla birlikte İtalya'dan geldiği belirtildi.

Güney Afrika'nın doğusundaki Kwa-Zulu Natal bölgesinde ülkenin ilk korona virüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İtalya'dan gelen 38 yaşındaki bir adamda virüs saptandığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, "Bu sabah Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü testin pozitif çıktığını doğruladı" dedi. Mkhize ayrıca, bölgede korona virüs teşhisine yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer Afrikalı enstitülerle iş birliği yaptıklarını da belirtti.

Virüs tespit edilen hastayla eşinin, 1 Mart'ta İtalya'dan Güney Afrika'ya dönen 10 kişilik bir grupta bulunduğu belirtildi. Hastanın iki gün sonra ateş, öksürük, baş ve boğaz ağrısı şikayetleriyle doktora başvurduğu kaydedildi.

İtalya'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 79'a yükseldi

 
Hastanın ve ona bakan doktorun tecrit altında olduğu, diğer grup üyelerinin de araştırıldığı duyuruldu.
Bu, aynı zamanda salgının Afrika'nın güneyine de yayıldığı anlamına geliyor. Daha önce Sahraaltı Afrika'da Nijerya ve Senegal'da Covid-19 vakaları görülmüştü.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, geçen hafta, salgının başladığı Vuhan kentindeki vatandaşlarını tahliye edeceklerini açıklamıştı.

Çin'de başlayan salgın şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu, en az 80 bin kişi de virüsten etkilendi.

İtalyan hükümetinden virüse karşı ekonomiye destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)