BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen Cemaati'ne deri yasağı----

Gülen Cemaati'ne deri yasağı

Gülen Cemaati'ne deri yasağı
23 Eylül 2015 - 07:19 www.finansgundem.com

Gülen Cemaati, bu yıl kurban derilerinin toplanmasında ‘terör’ engeline takıldı

Kurban Bayramı’nda kurbanlık ve kurban derilerinden pay alma savaşı kızıştı. Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilmesi bekleniyor. 

10 MİLYAR TL’Yİ AŞAN EKONOMİ

Kesilecek kurbanlar göz önüne alındığında sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar lira gibi rakam oluştururken, nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar lirayı aşacak bir rakam oluşturuyor. Bu kadar büyük bir ekonomik alanda fayda sağlamak isteyen vakıflar, dernekler, Türk Hava Kurumu (THK), Diyanet İşleri Başkanlığı ve camiler ise rekabet için tüm çalışmalarını tamamladı.
Türk Kızılayı ve Mehmetçik Vakfı vekaleten kurbanlık keserken, cami dernekleri ve Türk Hava Kurumu başta olmak üzere dernek ile vakıflar ise kurban derilerini toplamak için birbirleriyle yarışıyor. Önceki yıllarda kurban derisi toplamada en ön sıralarda yer alan Gülen Cemaati ise bu bayramda deri toplayamayacak.

81 İL EMNİYETİNE ‘EL KOYUN’ UYARISI

Terör örgütü kapsamına alınan cemaatin deri toplamasına izin verilmeyecek. Bu konuda 81 il emniyet müdürlükleri uyarıldı. Uyarıda, ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ adına deri toplanmasına müsaade edilmemesi istenirken, cemaat adına kurban derisi toplayanlar hakkında terör örgütüne yardım ve finansal destek sağlamaktan işlem yapılması istendi. Ayrıca cemaat adına toplanan kurban derilerine de el konulması gerektiği uyarısı yapıldı. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 28 şubat23 Eylül 2015 18:01

    28 şubat döneminde de oluyordu bu tip şeyler. bu yasağın da bu dönemde dini temsil eden bir parti tarafından uygulanıyor olması da kaderin garip bir cilvesi. pek bi farkı kalmadı zaten partinin 28 şubatçılardan.