BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül'den dinleme açıklaması----

Gül'den dinleme açıklaması

Gül'den dinleme açıklaması
05 Mart 2014 - 14:10 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Gül, telefon dinlemeleri ile Devlet Denetleme Kurulu'na verdiği talimata ilişkin soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dinleme ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili şikayetlerin araştırılması için DDK'ya talimat verdiğini belirten Gül, kendi makamının dinlenmediğini söyledi. Gül, Ukrayna'daki gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

İşte Gül'ün açıklamaları:

"Türkiye'nin gündeminde olan önemli konularla ilgili DDK'ya talimat verip çalışmalar yaptırmıştım ve onlar kamuoyu ile paylaşılmıştı. Şimdi de hepimiz yaşıyoruz, gerek telefon dinlemeleri gerek yolsuzluklar çok tartışılıyor. Bu konularla ilgili de talimat verdim. Eksiklikler var mı, ihtiyaç varsa ne tip yasalar çıkmalı ki bu şikayetlerden kurtulabilelim"

Gül, kendisinin dinlenip dinlenmediği ile ilgili soru üzerine de, makamının dinlenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Ama bazı ortam dinlemelerinin olduğunu Sayın Başbakan bana da söyledi" dedi.

Gül, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin olarak da "Türkiye olarak Ukrayna'nın siyasi birliğinin, egemenliğinin, toprak bütünlüğünün zedelenmeden korunmasını ve Kırım'daki gerginliğin sükunetle çözülmesinin doğru olduğu düşüncemizi paylaştım" dedi.

Gül, şunları söyledi: "Türkiye, Ukrayna ve Rusya ile Karadenizde komşu olan 3 ülkeyiz. Dolayısıyla bölgemizdeki istikrar, güvenlik, gelişmeler hepimizi birinci derecede ilgilendirmektedir. Türkiye olup bitenleri yakından aktif bir şekilde takip etmektedir. Nitekim Ukrayna'da parlamento yönetim değişikliğinden sonra Dışişleri Bakanımızı gönderdik ve ilk giden ve temas kuranlardan birisi olduk"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)