BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGross Fed'e tepkili----

Gross Fed'e tepkili

Gross Fed'e tepkili
06 Aralık 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

PIMCO'nun başkanı Gross, tüm varlık piyasalarının Fed'den ötürü hatalı fiyatlandığını ileri sürdü

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) lbaşkanı Bill Gross, öngörülmedik parasal genişlemenin, hisse ve tahvillerin fiyatlarını, gerçek değerlerinin üzerine çıkardığını söyledi.
"Tahvil, hisse, alternatif varlıklar hangisi olursa olsun hatalı fiyatlanmış, sunî olarak yükseltilmiş durumda" ifadelerini kullanan Gross, Fed'in de bunu bildiğini ve bu etkiyi ellerinden geldiğince azaltmak istediğini söyleyerek, "Geçiş anlamında, ekonomi izin verirse yapabilirlerse, parasal genişlemeyi, 2014'ün sonunda sonlandıracak şekilde azaltacaklarını düşünüyoruz" dedi.
Hisse fiyatlarının rekor yükseklere tırmanması ve tahvil faizlerinin tarihi düşük seviyelere yakın kalmasıyla Fed yetkilileri bu yıl finansal piyasalarda balon riski olduğunu söyledi. Kansas City Fed Başkanı Esther George, artan tarımsal alan fiyatlarına dikkat çekerken, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher da Dallas ve Housto'da artan konut fiyatlarının konutta balonlaşmanın sinyali şeklinde yorumladı. Fed yetkilileri Jeremy Stein ve Jerome Powell da bu yıl tahvil faizlerinin, yatırımcıların aldıkları risk için fazla düşük olabileceğini dile getirdi.
ABD'de hisseler 5 yıldır ralli yapıyor ve bu ralli hisselere 14 trilyon dolar kazandırdı. NAsdaq Bileşik Endeksi 26 Kasım'da 13 yıldır ilk kez 4,000 puanın üzerine çıktı. Ekonominin büyümesinin, Fed'in tahvil alımlarını bu aydan itibaren azaltabileceği spekülasyonunu artırmasıyla 11 haftanın zirvesine çıkan ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 1 Mayıs'Ta yüzde 1.61'e kadar geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)